Sunday, April 26, 2015

Söndag på Skansen

Mysig heldag med barnen. Började med sovmorgon till 8.15, bra start på bra dag! Gjorde picnic och stoppade i oss frukost parallellt och sen begav vi oss mot Stockholm för en Skansen-dag med Psykologen och hennes tvååring.


Tog tåget ner, vilket ju kan vara ett äventyr i sig. Men med gott om tid och en kopp kaffe i handen så gick det över förväntan. Lyckades hitta en vagn där barnvagnen fick plats också, men det är trist att SJ inte tänker mer på oss föräldrar. Man är helt beroende av hjälp för att ta sig av och på och man ska ha tur om man ska hitta någonstans att ställa vagnen.

Mötte upp Psykologen på Centralen och tog tunnelbana + båt över till Djurgården. Inledde starkt med lunch och sen hattade vi fram och tillbaka mellan Lill-Skansen, djuren och de mer tekniska attraktionerna, som Skansen-tåget och bilarna på dansbanan. Efter 5 timmar tog vi spårvagnen tillbaka (eller tågbussen som S kallade den) och köpte middag på Gyllene Måsen innan vi skyndade iväg till tåget.


Allt som allt en lyckad dag för samtliga inblandade!  Hade inte lika mycket tur med plats för barnvagnen på vägen hem, men det får väl va så att den står högst olämpligt mitt i vägen om de nu inte kan bygga tågvagnar som passar och märka ut dem. Jag var inte den enda med det problemet på resan...

Kom hem strax före halv nio och barnen somnade som två utblåsta ljus. Tur det, eftersom vi ska upp o väcka tuppen imorgon. Borde kanske för all del ta o blåsa ut det här lilla ljuset också

No comments: