Wednesday, August 15, 2012

Inspiration

De senaste dagarna har jag haft massor av inspiration och bra upplägg för blogg-poster, men med ont om tid (förstår om det är svårt att tro om nån som bara är hemma och inte gör så mycket mer än bebismyser) i kombination med amningshjärna gör att jag glömmer bort allt o så blir det ingenting av det.

Har nån nåt bra tips för hur man får raggmunkar att inte fastna i stekpannan? Vi pratar alltså helt vanlig teflonpanna med lite margarin i. Hela den fina, bruna stekytan satt kvar o blev svart medan raggmunkarna mest såg ut som en blek hög av nånting... E åt dock med god aptit, hon klämde i sig mest av oss alla (inte lika stormförtjust i fläsket men protein har aldrig varit hennes favoritdel av nån måltid).

En annan fråga som vi brottas med just nu är "Hur mycket pengar är vettigt att lägga på sitt boende?" Om man ponerar att man skulle bli erbjuden en helt nybyggd fyra, hyresrätt, 20 kvadrat större än vår nuvarande trea, är den värd drygt dubbla månadshyran? (Vi har en väldigt låg hyra just nu). I kalkylen måste man väl ta in att jag kommer vara mammaledig ett år men även trångboddheten som inte kommer bli mindre i takt med att barnen växer (och börjar ta sig runt istället för att ligga kvar där man lägger honom). Grejen är den att vår kommunala hyresvärd bygger o just nu finns fem fyror redo att hyras ut i närheten (= vi kan behålla dagisplatsen) fast i en finare del av stan. De 30 sökanden med längst kötid får kika på visning och vi ligger på 12e plats med några minuter kvar innan ansökningstiden går ut. Vi har nog bestämt oss för att titta på lägenheten iaf innan vi bestämmer oss... Vi är inte helt överens i frågan än.

Rensade bland våra plastburkar häromdagen. Slängde en hel svart sopsäck med överflödiga burkar! (Kan hända råkade jag förpassa en eller annan överflödig grej från nån annan del av lägenheten också). Tyvärr märks ju inte min städmani nånstans eftersom de burkar som är kvar fortfarande gör skåpet upptaget så den frigjorda ytan är bakom en skåplucka och jag har inget annat som passar in i samma skåp. Däremot massor av saker som inte passar in... Vilka (icke-)problem man kan ha!! Som sagt, 20 kvadrat till skulle knappast skada... There's a walk-in closet for goodness sake! Hur kan man inte vilja lägga dubbla hyran på det?! ;-)

Nu är frågan om lillgubbis vaknar inom 20 minuter som han brukar för att äta (= ingen idé att lägga mig) eller om han sover till 1.45 som igår natt? Så länge vill jag inte vara vaken!

1 comment:

Josefine Azrang said...

Klart du behöver större... det är LOVELY med en sådan garderob:)