Monday, June 11, 2012

Tråkmåndag

Jag har trååååkigt! Fotboll är inte min grej, inte ens vid stora mästerskap har jag kommit fram till. Hockey är bättre. Och OS, tur det också börjar snart. Så vad ska jag hitta på ikväll!? A sitter klistrad framför tv:n/fotbollen och E sover. "Mamma, jag är trött, varför lät du mig leka så mycket?" frågade hon för nån timme sen. Sen la hon sig för att vila på vardagsrumsmattan en stund, innan hon konstaterade att "Jag går och vilar i sängen istället, det är skönare!" Tog inte så lång tid för henne att somna ikväll (men så var det ju inte jag som nattade heller...)

Har äntligen börjat "boa" lite. Ägnade som bekant helgen åt att organisera E's leksaker och idag gav jag mig på badrummet. Gav dock upp halvvägs - jag vet helt ärligt inte var vi ska hitta plats för alla saker längre! Var så glad när E slutade med blöjor för ca ett år sen, för det gav lite mer utrymme för förvaring av badrumsprylar. Men nu då, när vi behöver ha nånstans att byta blöjor igen? Jag blir inte klok på hur det här ska gå till... Någon som har en fyra till övers för en billig månadskostnad? Gärna här i närheten men inte på de stökigare adresserna. Kan det vara tillräckligt med 8 kvadrat till? Antar att det beror på hur lägenhetsytan är disponerad, en spjälsäng tar ju inte jättestor plats men det förutsätter ju att extrakvadraten finns i rätt rum. Hittade en som vill byta sin trea i andra ändan av G-sunda, mot en trea. Mer specifik än så var hon inte, så det återstår väl att se vad som händer.

Apropå ingenting så har det för övrigt varit en bra dag, trots att det är måndag. Förutom att det började regna lite grann precis när jag skulle gå till BM på kontroll. Det är ca 10 minuters promenad, kanske 15 i mitt nuvarande tillstånd, men jag tog bilen eftersom jag inte får igen jackan över magen (och är för snål för att köpa ny nu). Lagom när jag parkerade så började det formligen ÖSREGNA. Fick springa så gott jag kunde de sista 100 metrarna, men kom in helt genomblöt. Så mycket för att jag tog bilen i hopp om att komma fram någorlunda torrskodd... Strax efter att jag äntrat lokalen sken solen igen, men jeansen och strumporna var fortfarande blöta när jag kom hem.

Jaha, nähä, men om man skulle ta sig i kragen och göra nåt istället.

No comments: