Monday, June 06, 2011

Nationaldags-träning

En solig nationaldag som jag inte har firat alls. Faktum är att jag inte ens vet vad det är vi firar?! De flesta år (utom möjligen just det här) saknar jag annandag pingst, som ju liksom gjorde en garanterad långhelg varje år, 6e juni skapar ju bara långhelger då och då, när det råkar inträffa på rätt dag. Mera annandag pingst åt folket! Fast det är klart, det var ju rätt nice att tänka igår kväll "Jag har vart ledig fyra dagar redan och jag ska inte jobba imorgon heller!" Men nu känner jag mig redo för en tvådagarsvecka :)

Var sugen på att springa en liten lätt runda ikväll, men jag hittade tusen anledningar till att inte göra det. Man skulle ju kunna se dem som ursäkter, men eftersom jag faktiskt ville springa så får de klassas som något annat idag. Listan ser iaf ut som följer:
1: Ont i benhinnorna
2: Ont i höger knä, det liksom låste sig tidigare under kvällen och gjorde allmänt ont
3: Skavsår på båda hälarna
4: Alldeles för dåligt vattenintag under dagen, i solen
5: Jag har ju faktiskt gått dubbla rundor till affären idag och sprungit till tvättstugan typ fem gånger + burit all tvätt fram och tillbaka

Egentligen är det väl bara 1an och 2an som skulle kunna godtas som riktiga anledningar... Jag bestämde mig hur som för en liten kvällspromenad och som bonus fick jag tillåtelse (av mig själv) att jogga lätt i alla uppförsbackar. En och annan nerförsbacke slank också med och efter längsta nerförsbacken på hela sträckan så vände jag och joggade upp igen bara för att jag var sugen. Jag fick upp både farten och pulsen och hela kalaset, 6.1 km, slutade på 53:42.

Nu blir det två vilodagar innan Parloppet med svägerskan på torsdag.

No comments: