Saturday, July 24, 2010

Pengar, skor och träning

Det har sina fördelar att jobba statligt. Som till exempel löneförmånen att man får 10% extra av lönen om man skickar in utbetalningsspecifikationerna från försäkringskassan när man är föräldraledig. Om man då dessutom sparar dom där specifikationerna på hög och skickar in var tredje eller fjärde månad så blir det en ordentligt klump pengar på kontot. Den här månaden fick jag tillbaka 5500 extra, förutom pengarna från FK. Like! Jag höll på att smälla av när jag såg kontot, hade räknat med ca 3000, men helt plötsligt har jag så gott som en hel vanlig månadslön igen, efter nästan två år utan pengar. (Och nu menar jag att vi har två fulla inkomster, eftersom A inte tjänade nånting även fast jag hade hel lön förra året när han var hemma med E). Nu vet jag nästan inte vad jag ska göra av alla pengar... Ska bjuda ut A nästa helg, lämna E hos mamma o pappa o så gå på bio, äta middag på Djingis Khan och sen soooova på hotell. Hurra, sova! :) Och hotellfrukost, jag vet inte vilket jag ser mest fram emot... :) Kanske borde unna mig ett par nya skor också, hittade en annan fantastisk bloggares favorit(?)-skoaffär, Deichmann, i Väsby C häromsistens och föll som en fura. Jag kanske behöver nåt att se representabel i inför jobbet i höst ;) Såg att det fanns en butik i kvarteren runt Gallerian/NK, och om jag ändå ska in till stan nästa vecka så...

Jag har drabbats av ytterligare ett löp-dilemma, nu när jag har klarat av problemen med kohagen. Skor. Jag tänkte att det skulle få bli min belöning om jag orkar springa hela Tjejmilen, att köpa ett par nya springpjuck (annars får det vänta till våren). I veckan har vi varit i Skinnskatteberg några dagar på liten minisemester och där sprang jag på asfalt (i vanliga fall springer jag mest på grus). Jag upptäckte då att mina skor inte var gjorda för asfalt, stötdämpningen är alldeles för dålig för det och jag fick ont både här och var i fötter och ben. Så nu är frågan: Ska jag köpa ett par nya skor NU, så att jag klarar TM och unna mig nånting annat som "pris" istället, eller ska jag fortsätta träna på grus och hoppas på det bästa i september? För om jag ska ha nya skor innan TM så lär jag ju köpa dem snarast, för att hinna springa in dem innan... Vad tycker ni där ute? Kanske är det Deichmann som får bli priset och nya springskor nu? Kanske till och med kan hitta ett bra par på lite rea nu på sensommarn... Vad tror ni? Hur som helst så ska jag testa att lägga i mina geléinlägg imorrn när jag springer och se om det dämpar lite mer... Det gör det ju när jag promenerar i mina ballerina flats iaf!

Åkte förbi Hummelsta på vägen hem från Skinnskatteberg. Där finns en liten godisbutik med typ tusen härliga sorter att välja på. Jag råkade köpa 1,3 kg så nu behöver jag inte köpa nå mer godis före jul! Har även en tå som A råkade köra över med barnvagnen för ett par-tre veckor sen. I början kunde jag inte sova på mage (jag som alltid sover på mage!) för att det gjorde ont i tån, nu när det har gått ett tag så kommer det blod och lite annan vätska ur den. Jag undrar jag vad som kommer härnäst... Allra närmast borde iaf en liten sovstund komma, så jag orkar med sista dagen på A's korta men intensiva sommarlov. Tack och godnatt!

4 comments:

AnnieeG said...

nu kan man ju visserligen få ont i benhinnorna av att springa på asfalt oavsett vilka skor man har, eftersom underlaget i sig gör att avstampet blir hårdare än när du springer på tex grusväg. Däremot tycker jag om du inte har skor som är anpassade för dig, eller om de är flera säsongen gamla, att du ska köpa dig ett par nya joggingpjucks!! En bra investering. Gå till löplabbet eller dyl så att du kan få skor som passar ditt löpsteg, dessutom med bra dämpning. Bra dämpning har jag för övrigt lärt mig att man alltid ska ha som nyjoggare för att undvika skador, oavsett underlag. Jag testade ut mina skor på löplabbet förra säsongen, de gick på 1200 och är min bästa skoinvestering. Bortsett från alla fina Deichmann-skor, såklart. ;-)

AnnieeG said...

shit, 1200, det är ju precis vad jag hade kunnat få Karen Millen-klänningen för, förresten. :-)

Jess said...

Nu är mina skor bara två säsonger gamla och med tanke på att jag egentligen inte har börjat springa på allvar förrän nu i år så är de inte särskilt slitna. Och när jag springer här hemma i Uppsala (där jag inte springer på asfalt) så funkar de utan problem. Men TM kommer ju gå till ganska stor del på asfalt...

Om du har ett par bra skor nu så kan du ju unna dig klänningen i år, även om du förmodligen kommer använda skorna mer! Eller vad vet jag, det kanske går att springa i klänning? ;)

Jossan said...

den bästa investeringen som du kan göra min vän är att köpa BRA skor... om jag får säga mitt så köp typ på Stadium, där kan de hjälpa dig att hitta rätt sko till din fot, man får göra en del mätningar och så.. det är en investering som man behöver!!!:) och gummi är färskvara också för den delen, så man behöver uppdatera sig, så det är nog dax att köpa så fort som möjligt...! UNNA DIG DET KVINNA!!!!!:)