Friday, September 16, 2005

Katrina

9/11 har nyligen passerat, tamligen obemarkt for att vara sa nara NYC. Men sa har vi ju a andra sidan en ny katastrof som tar uppmarksamheten fran d mesta just nu. Katrina.

D e sa konstigt. Hur kan sant har fa handa?? Va hande me regnsbagsloftet?? Jag kan inte saga annat an att jag fortfarande tror pa en god Gud, men jag kan nanstans anda forsta dom som inte gor d, for d e svart att se Honom i sant har. D e inte rattvist helt enkelt!!

Jag kan inte pasta att jag e jatteinsatt i nyheterna. New Orleans e sa jattelangt bort, d e nastan som ett annat land, o pa ett satt e d ju d oxa, for d e ju USA o jag e ju svensk. Men samtidigt e d ju har d hander. Men sa mkt vet jag som att dom pratade om 10 000-tals doda, men har bara hittat ett hundratal kroppar. Men anda. Varfor? Inte sa lange efter Thailand-katastrofen, larde vi oss ingenting? Laste haromdan att borgmastarn i New Orleans hade fatt varningssignaler flera dar innan katastrofen Katrina antligen nadde stan, men va hande? Ingenting. Varfor? Kan vi inte lara oss att ta saker pa allvar snart? Oavsett hur manga som ar doda och hur manga som hittas eller inte - ma vi aldrig glomma dom! Lat inte bara deras anhoriga sorja, lat oss alla sanda en tanke.

Nej, jag e inte tillrackligt insatt for att skriva nan langre debattartikel om saken, vet bara att jag inte forstar va allt d har ska va bra for. Varfor Gud? Eftersom Du nu finns... Va e d som hander? :/

1 comment:

Unknown said...

Tjena,

Sitter i Brunflo utanför Östersund och kunde inte sova så här på efternatten... så jag surfar runt på blogger för att få inspiration till min egen blogg... hittade dig här...kul,, Hur är det over there...? här +5C och kall nordanvind..brrr. Jag har efetr 15 år av Ateism valt att bli troende och studerar nu till präst.. vi får väl se hur det blir med det men bara så du vet... Gud lyssnar :.-)

/Lennart