Saturday, November 26, 2016

Helgstatus

För 15 år sen var jag ofta kvar till stängning på de ställen där jag umgicks med folk på helgerna. Men det var då, sånt orkar man ju när man är 18-19-20. Sen dess har jag gått hem betydligt tidigare. Därför blev det lite av en chock när lokalen i fråga tände taklamporna igår! Kvällen passerade väldigt fort i trevligt sällskap och jag tror att vi alla var lite förvånade över att det "redan" var dags (efter 7 timmar tillsammans). Bra samtal om viktiga saker; andra perspektiv på vissa delar av livet satte bitar i nytt ljus och förklarade både det ena och det andra. Därtill en stor portion humor och många skratt. Kom hem 3, då hade batteriet i telefonen dött och A var så pass orolig att han satt o höll på att skriva ett FB-meddelande till en av mina kollegor som han visste att jag var med. Lite gulligt på sitt sätt (antar att E inte kommer tycka det är lika gulligt om 10 år).

Pulsen konstant över 80 idag, not joking. Till och med nu när jag legat i sängen ett par timmar o kollat på tv. Infektion i kroppen är ju ett faktum, men 80+ vid vila känns ändå inte helt rimligt. Googla är ingen idé, då har man snart både den ena och den andra dödliga diagnosen, som i slutändan bara är en helt vanlig förkylning. Och vem har tid att vara sjuk anyway? Tillbringat dagen på Leos Lekland. Hej och hå... Jag förstår att barnen gillar det, men för en själv som förälder är det ju rena självmordet att åka dit. E var på kalas, så jag hängde med S, som blev så till sig att han inte visste vart han skulle börja. "Där. Nej där. Nej här. Nej förresten, här" o så sprang han bara runt, runt. Till slut fick jag tala om vilken rutschkana han skulle åka först, annars hade han aldrig kommit sig för med att åka nånting. Ser inte direkt fram emot ett till kalas på samma ställe nästa helg...

I säng vid 4 i morse och när barnen gick upp vid 8 hade jag svårt att sova mer, inte superpiggast idag alltså. Somnade en stund medan A lagade mat, välbehövligt men inte tillräckligt. Nu ser jag fram emot att sova en skvätt.

No comments: