Monday, November 14, 2016

Gråben

Såg mig i spegeln i morse och konstaterade att jag tagit konstformen Sliten Småbarnsmorsa till perfektion. November plockar verkligen inte fram det bästa ur en människa på norra halvklotet! Gråblek och rynkig, dessutom med en utväxt i ena änden av håret och svinto i den andra (japp, fortfarande, trots inpackningar stup i kvarten). Lika mycket sugen på att lägga mig i solariet som jag är osugen på att få cancer.

Taggar för utbildning imorgon, för att sedan kunna internutbilda i vårt nya dokumentationssystem. Som sen lanseras dagen efter att jag byter jobb... Som jag har kämpat för min lilla dokumentations-bebis i alla år. (Och som dokumentationen har utvecklats under den tiden!) Nu är det som att den flyttar hemifrån för att gå gymnasiet och jag får inte följa den hela vägen i mål. Eller nåt annat sentimentalt dravel... Känns lite tråkigt att inte få vara med att sjösätta och utvärdera, men nya jobbet väger tyngre. Är glad att jag ändå kan vara med och påverka inför och sen veta att jag överlämnar i trygga händer till kompetenta kollegor.

Inser mer och mer hur mycket det är att tänka på inför att man byter jobb. Det är inte bara släcka lampan och gå hem; information ska överlämnas till efterträdare (helst all information, inte bara det jag kommer ihåg för att resten ändå sitter i ryggmärgen), lådor ska rensas och farväl ska genomföras. Det sista vill jag helst inte tänka alltför mycket på, så jag fokuserar på att skriva listor för vad som behöver överlämnas istället. Det är en hel del.

No comments: