Wednesday, May 25, 2016

Mellan syren och syren

Jag ska inte sticka under stol med att vädret som de senaste dagarna bjudit på gör något med arbetsmoralen. Jag letar konstant efter dokument att läsa in mig på eller något annat jag kan göra utomhus. ”Tyvärr” är jag ju väldigt snabb på att läsa in mig på allt material som kommer och det finns sällan något kvar. Således tillbringat en stor del av tiden inne på kontoret med skrivjobb istället, men njutit desto mer av lunchrasterna. 

Fyra veckor kvar till semestern och än så länge ser väderprognosen för #sommar2016 fantastisk ut! Trots 7 veckor ledigt funderar jag över hur vi ska hinna allt jag vill göra. Bada, äta glass, grilla, sola… Allt tar sån tid! Skämt åsido, vi ska ta det lugnt i sommar, det förtjänar vi :) Räknar med några större dagsutflykter och ett par längre resor till/med olika vänner. I övrigt ska vi mest hänga på stranden, 4H och i de lekparker som erbjuds.

Kryssningen i helgen var också en njutning. Åkte med USA-tjejerna och firade våra 10 år tillsammans. Senast vi var samlade alla fyra samtidigt var 2011, på ett av våra bröllop. Sen dess har det alltid varit någon som inte kunnat komma med. Så himla mysigt att vi fick till en träff med alla den här gången! Grease i fredags var långt över förväntan och vi hade jätteroligt ihop hela helgen. Och jag tog inte en enda bild, som vanligt…

Den här veckan började bra, med BodyPump i måndags och löpning igår. Bestämde mig för att bara rulla i ett behagligt tempo så länge det kändes bra. Varken tid- eller distansrekord, men en sjukt skön kväll! 8.5 km, snitt 5.56. För ett par veckor sen kände jag mig i princip odödlig och hade inte varit nöjd, men igår kändes det good enough. Idag hade jag tänkt testa gymmets utbud av intervall-löpning, men yrsel satte stopp för det. Jag har ända sedan i måndags känt mig yr till och från, främst när jag suttit ner för att äta. Idag var dock hela eftermiddagen jobbig och jag åkte hem istället för att träna. Vet inte riktigt vad det beror på och att googla är ju som förgjort när jag inte har några andra symptom. Ägnar kvällen åt att panikköpa present till A som fyller år imorgon istället. Har vetat länge vad jag ska köpa, bara inte fått tummen ur och nu är det väl på tiden kan man tycka.

Antingen ser inte häggen ut som jag tror att den ser ut, eller så hann jag inte med den i år. Men syrenerna doftar gudomligt när jag drar iväg på morgnarna! Nästan så där så att jag längtar ut, om det inte vore för den delikata lilla petitessen att jag mycket hellre skulle ligga kvar i sängen ett par timmar till. Nåväl, sova kan man göra i graven, men lukta på syrenerna vet man aldrig om man får göra igen. Och med de visdomsorden säger jag godnatt, så jag orkar upp till mina syrener imorgon bitti igen...

No comments: