Sunday, May 08, 2016

Breathtaking

Magiska maj är här, i all sin prakt!! Det var hjärtknipande vackert att åka genom vårt avlånga land i helgen, där den ena ljusgröna busken efter den andra avlöste varandra och Vättern glittrade klarblå i solskenet. Jag hittar inte orden för att beskriva vad jag känner för maj, men ibland blir jag så lycklig att hjärtat gör ont och jag vill nästan gråta en skvätt när jag tittar ut. Det finns hopp om liv igen. Ljuset kan dock vara förrädiskt; S försökte med mycket vånda i rösten tala om att det inte var natt än, med argumentet "Titta ute!". Inte lätt att gå o lägga sig när solen skiner. 

Helgen tillbringades i Småland, med härliga grillmiddagar, kosläpp i Tranås, polkagrisbesök i Gränna, en slapp solstol, punktering på bilen och inte en minuts träning. Sommaren kom tidigt i år och nu är frågan om det fortsätter så här, eller om det här var årets sommar? I så fall är jag glad att den inföll på några lediga dagar. 

Polkagrisar in da makin'

Yes, that's my city kid i ljusrosa byxor och vit dunväst på bondgården!

Koss-valpar

Trädgårdshäng

Hmm...

Brahehus. 
"Hur kom elden in så huset kunde brinna ner? Kanske dom skulle tända eld på vargens svans?" Ja, man använder de referensramar man har för det här med att eld i kombination med hus och sådär...

Småstäder ger mig panik, insåg jag idag (igen). Det är något med de där människorna som "blir kvar" och som är nöjda med det. De förmedlar så lätt en känsla av hopplöshet, uteblivna drömmar och brist på visioner. Tänkte på det när vi stannade för glasspaus i Flen. 

Förutom just den detaljen så tyckte jag dock att 55an mellan Norrköping-Uppsala var ett ypperligt alternativ till E4, så slapp vi köerna. Från Södertälje tycker jag alltid det är kö in mot Stockholm, men idag började köerna redan i Småland och med olyckor både här och där på vägen. Med risk för att avslöja en hemlighet för hela världen och förstöra för mig själv till nästa resa, så berättar jag att det var ungefär fem bilar till på 55an och flöt hur bra som helst hela vägen! Även om hastigheten är något lägre så är jag helt övertygad om att vi kom hem fortare i slutändan.

Eftersom ett barn somnade i bilen så är det inte så mycket lugn och ro här hemma ikväll, men nu tänker jag ändå ta tag i ett litet projekt som jag tänkt på ett par veckor och sen ska jag kolla Hypnotisören innan jag lägger mig. Imorgon kvalitetshäng med E. 

No comments: