Sunday, November 22, 2015

Helgen som inte blev som jag tänkte

Efter tre vändor till gymmet (en var för mig o barnen) och en sväng till mamma o pappa igår, följt av en natt där S sparkade mig o drog i mitt täcke så vaknade jag inte på mitt piggaste humör idag. Barnen var tyvärr inte heller på sitt soligaste humör. Lägg lite storhandling på det så går den här dagen inte till historien som en av de bästa vi haft tillsammans. E försökte framåt kvällen förklara för S varför jag hade ont i huvudet och berättade att han hade sparkat mig på natten så inte jag kunde sova. "Men du sparkade också mamma i morse!" kontrade han. "Ja men det var för att jag var arg" svarade den fullständigt ouppfostrade sexåringen helt ärligt, som att det skulle vara bättre. (Nu var det inte fullt så allvarligt som det kan låta, att hon sparkade mig, det var mer att jag kom i vägen när hon viftade runt med benen i affekt på golvet, men lite känslokontroll skulle inte skada).

Den här helgen var uppenbart inte avsedd för jobb; tog fram pappersdokumentationen och började gå igenom, tänkte jag kunde passa på att uppgradera Windows under tiden. Hur lång tid kan det ta liksom? Tydligen betydligt längre än att gå igenom mina papper, för efter 45 minuters pappersexercis fick jag vänta i 45 till på att datorn skulle bli klar. När den äntligen var det så hade jag glömt att lägga över rätt fil på USB-minnet, så dokumentet jag skulle skriva i är kvar på jobbet. Bara att sitta kvar nån kväll till veckan istället.

Nöjd med att jag fick till fyra träningspass den här veckan, även om hälften av dem bara var 30-minuters core-pass (cxworx). Till veckan ska jag kombinera cx med spinning. Min "vita månad" (dvs utan uppenbara onyttigheter som kakor o chips mm) har gått långt över förväntan, vilket dock inte syns på vågen tyvärr. Efter tre veckor borde man ju annars kunna ana en viss nedgång. Å andra sidan litar jag inte på just den vågen längre; det kan diffa upp till 2 kg från en minut till en annan! Känner mig hur som helst mindre svullen och kanske sitter byxorna lite lösare? Från första advent fram till nyår är det fritt fram i måttliga mängder med fika osv, men jag trivs rätt bra med mitt nuvarande liv och tänker starta om det i januari. Jag är lite av en allt eller inget-person, så lördagsgodis funkar tyvärr inte för mig.

På tisdag vankas långpass med fartökningar, i grupp. Valfritt antal varv på en 3 km-slinga, men siktet mellan 60-90 minuter. Jag tänker mig 4 varv, om kroppen håller ihop. Länge sen jag sprang så långt, har varit väldigt mycket under milen i höst. Blir spännande att se hur det går. Men först blir det måndag med BodyPump. Den här veckan tror jag att jag har hittat nån sorts upplägg för vårterminen, under förutsättning att klasserna jag tänker mig finns på rimliga tider. Jag tänkte kombinera två löppass i veckan med två styrkepass, antingen BodyPump eller cx (helst då i kombination med nån form av konditionsträning efter, spinning eller ett löppass). Har fortfarande inte definierat målen, men jag ska sätta mig med det framöver tänkte jag. Om jag lägger ut dem för allmänheten här så blir det kanske lättare att hålla dem också?

Sen funderar jag lite över vad som ska bli nästa projekt att ta tag i här hemma, nu när de mest akuta är avklarade? Köket vill jag göra om så småningom, men det är lite i dyraste laget just nu. Kanske skulle börja kika på nytt golv till klädkammaren? Skönt att ingenting är akut och att vi kan ta det lite som det kommer när andan faller på framöver, men jag saknar ändå känslan av att ha något på gång...

No comments: