Friday, November 20, 2015

Dagarna dom går och går, efter varandra, måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag

Nämen vad säger ni, ska vi dra täcket över huvudet och låtsas att den här senaste veckan faktiskt är precis så overklig som den har känts?

Fredag kväll efter en lång och intensiv vecka, både på jobbet och privat. Utöver att jag bjöd Allergiska Chefen på hasselnötter så blev dagen idag inte alls som tänkt i övrigt heller, som det ju kan bli när man hanterar olika psykiska/psykiatriska tillstånd. Då får man vara flexibel och kanske ta med sig lite fix hem istället, när uppmärksamheten under dagen behövs på andra håll än vid skrivbordet. Men i sann Lotto-anda har jag ju hela helgen på mig... Nej det har jag inte, för A jobbar och barnen behöver sitt, men när de somnar imorgon hinner jag nog skriva klart den där riskbedömningen som ska in nästa vecka. Så kan det gå. Ägnade en stund på förmiddagen idag åt att rodda, då folk vill skicka mig på olika utbildningar samtidigt. Styrde om så att jag kunde gå den avslutande dagen av Redan Påbörjad Kurs i februari istället och Påbörja Annan Kurs på krockande datum i december. Sen kollade jag i kalendern och insåg att jag redan har Tredje Kurs (som jag har sjukt höga förväntningar på) inbokad på samma datum i februari. Men det får jag rodda med efter jul.

Och helt plötsligt så har två tredjedelar av november passerat, utan minsta lilla spår av sedvanlig depression. I vanliga fall tar jag dubbel dos D-vitamin så här års, men höstvädret har ju varit fantastiskt hjälpsamt just i år. Jag känner mig liksom i grunden lycklig, inte bara en frånvaro av direkt depression. Och i december brukar det vända, när ljusstakar och stjärnor kommer fram i fönstren. Sen om nån månad går vi ju mot ljusare tider igen!

No comments: