Friday, December 09, 2011

winter wonderland?

2011 kommer gå till historien som första gången jag jobbade ett helt kalenderår utan längre avbrott. Alla andra år har vart uppdelade med studier, havandeskapsledigt eller föräldraledigt. 2011 går också till historien som året då jag äntligen lärde mig att klä mig ordentligt på vintern. I heart min dunjacka! Äntligen fryser jag inte hela tiden. Dock är det ju betydligt varmare än för ett år sen... Så det kanske ändrar sig framöver?

Begreppet "sladda in på parkeringen" fick en ny innebörd i morse! Jag är så gott som alltid ett par minuter sen till jobbet (och EXTREMT tacksam för flextid!!). I morse kom jag min vana trogen nån minut över 8 och skulle parkera lite snitsigt innan jag sprang in med andan i halsen. Sådär som jag gör varje morgon. Men just den här morgonen var det halt och ovanpå det blött så jag hamnade lite tjusigt tvärsöver två platser. TUR att det inte var trångt på parkeringen!

Såg en mycket bra film idag på jobbet, die Welle (japp, tysk rulle). (Kan man förresten kalla en film för rulle nuförtiden?). Alla som sett The wave i högstadiet (eller senare om man är så gammal) kan storyn; en lärare ska förklara autokrati (googla om ni inte vet vad det är) för sin klass och det får oanade konsekvenser. Bygger dessutom på en verklig historia från -60-talet (då en del av er som inte såg filmen i högstadiet istället gick i högstadiet). Mycket sevärd, fyra av fem pumpor!

Nu har jag skämt bort er med två inlägg den här veckan, på återhörande efter nyår? Nej, jag ska verkligen försöka...

No comments: