Friday, July 14, 2017

Semester

Årets semesterdeckare blev den här


Kanske inte kvalar in riktigt som deckare, men det blir det närmaste jag kommer i år. Efter att ha läst en dryg fjärdedel kan jag (som så många andra) konstatera att det inte är något annat än en rättsskandal, på flera plan. Utan att ha läst domar och FUPar så ser man ändå rätt lätt hur bristande bevisningen var, jag får känslan att en gärningsman var viktigare än rätt gärningsman. Så dels det, att Quick/Bergwall överhuvudtaget kunde bli dömd med egna erkännanden och tvivelaktiga vittnesuppgifter som enda grund. Den andra delen i det är ju alla de verkliga mördare som inte blev dömda... 

Dagsutflykt till Vaxholm igår, grillning på stranden med Psykologen och barnen och sen en tur runt Bogesunds slott. Jag gillar gamla slott, ett mäktigt historiens vingslag :) Psykologens fyraåring önskade sig en egen slottsträdgård...


Och idag intervaller igen. Kände på mig att kroppen skulle svara bra, men det gick ändå över förväntan. Fem korta koordinationslopp och sen 6x4 minuter, kroppen tyckte ca 5.25-5.45 var lagom tempo. Firade med jordgubbar efter duschen. Det är nåt med smaken av svenska jordgubbar som gör mig så innerligt lycklig. Inte bara "Åh det här var gott", utan verkligen l y c k l i g, själaglad om man så vill. 

Sökt ett par kurser till hösten, kommit in på Rättspsykologi på distans, står fjärde reserv på Kriminologi A på distans. Båda går på halvfart. Tackat ja till båda, återstår att se om jag orkar/hinner plugga mig igenom någon av dem? 

Semester i all ära, men sova måste man tydligen ändå. Jag har väldigt mycket roligare saker för mig på kvällarna (träna, läsa, blogga, planera resor m.m.) så som vanligt är jag tacksam att barnen sover länge på morgnarna, vaknar lagom till Sommarlovsmorgon och så kan jag chilla en timme till :)

No comments: