Saturday, January 08, 2011

Långhelg

En helg full av playdates, ikea-lunch och träning. Och den är inte ens slut än! I torsdags låg jag på sängen mest hela dagen, pga öron-problem. Tänkte på kvällen att det var en bortslösad dag och att det bara var söndag kvar till ny jobbvecka. Insåg sekunden efter att det var hela tre dagar kvar på helgen, vilket gjorde att den bortslösade dagen kändes mycket mindre bortslösad! (Hur många gånger kan man få in ordet bortslösad i ett och samma stycke?) I fredags var jag o E på ikea, käkade lunch och shoppade med småkompisarna (som inte är så små längre, men deras syskon är desto mindre! Och E är svartsjuk, "bort den" sa hon när jag höll i en tremånaders tjej...)

Idag har vi varit hemma hos kollega C och hennes lilla flicka som blir ett år i mars. "Lilla vännen!" sa E och klappade H på huvudet... :) Efter det åkte jag o tränade. Ställde in tiden på löpbandet, tänkte att 40 minuter skulle räcka och bli över, eftersom jag är så pass otränad. Värmde upp som vanligt, en km snabb promenad. Sprang sedan drygt 4.8 km på 31:15 (4.8 tog eg 30:45, sen sprang jag 30 sek till) Sen tog den förinställda tiden på löpbandet slut. Jag som tyckte jag tog i i överkant för att tiden INTE skulle ta slut... Jag kanske är i bättre form än jag tror? Nog för att jag sprang på ett lägre motstånd än jag brukar, men det kändes också, att det inte tog emot lika mycket som vanligt. Jaja, kul var det iaf, min erfarenhet säger mig att efter två bra träningspass brukar det tredje gå riktigt dåligt. Idag var det nr 3 och jag hade ställt in mig på att orka typ 2 km eller nåt, men det gick ju riktigt bra ändå! Hade inte tiden tagit slut så hade jag sprungit de sista 200 metrarna till 5 km också.

Mitt stora mål med träningen är ju att springa milen snabbare än förra året (och helst att det inte ska vara någon utmaning att springa en mil heller...) Några delmål på vägen är ju bra att ha för att få framgångarna svart på vitt och för att ha något mer konkret i nuet att jobba mot, så det första delmålet var att orka 5 km innan januari är slut. Ett annat delmål som jag inte har satt datum på än är att springa 5 km under 30 minuter, men som det ser ut nu, 4.8 km en vecka in i januari, så kanske jag borde börja jobba på tiden direkt. Vet inte om det är möjligt att sänka tiden med två minuter på tre veckor, men kanske till sista februari? Sen som sagt, motståndet på bandet gör ju sitt också, men ändå... Ja, nu har jag mitt mål iaf! Eller två; att orka 5 km på mitt "normala" motstånd (senast 31/1) och att orka 5 km under 30 minuter (senast 28/2). Helst då på det vanliga motståndet, men i värsta fall får jag väl springa på "plattare mark" på bandet om det är det som krävs...

Nu ska jag fortsätta lida av mina öron (de har inte blivit bättre...) Sitter här och funderar på vem BK kan vara? I min värld betyder det BehandlingsKonferens och hölls varannan måndag 13-15. Nu är det ersatt av TAC, Team Around the Child. Vad det innebär vet jag inte riktigt än, arbetet drar igång den 17/1. Jag ska iaf köpa Revaxör imorrn och prova, måste ändå till Apoteket och köpa nässpray. Tack för tipset, vem du än är! (Om det inte funkar så får jag kolla upp det där med vätska bakom trumhinnorna).

1 comment:

Jossan said...

You can do it girl..:)