Monday, January 01, 2018

Nyårslöften och sånt

2017 var ett bra år på många sätt, övervägande positiva erfarenheter och upplevelser vill jag påstå. Vad gäller kost och träning var det dock inte mitt bästa år. Av de åtta kilo jag gick ner under 2016 så gick jag upp fem igen. Träningspassen är möjligen mer lätträknade än chipspåsarna under året.

2018 är året då jag tar mig tillbaka i form igen. Jag har mål och ambitioner vad gäller såväl träning som kost. Jag tänker inte gå in i detalj på vad de innebär, men jag ska bli starkare, snabbare och piggare. Och jag ska gå ner de där fem igen. Min plan är att träna minst 30 minuter på udda datum, med undantag för
A) sjukdom (såklart)
B) intervallgruppen, om jag fortsätter med den
C) tillfälliga omprioriteringar till förmån för socialt liv.

Jag hoppas att inspirationen håller i sig även efter ledigheten. (Om inte så hann jag åtminstone med ett träningspass i år). Har även beställt en skivstång med lite vikter, för att kunna köra BodyPump hemma, eftersom jag sällan hinner till de schemalagda passen på gymmet.

Varför skriver jag det här nu då? Mest för att öka pressen på mig själv. När det är Out There så är det svårare att ta tillbaka och alla vet att man inspirerar sig själv genom att uttala det man vill uppnå högt. Av erfarenhet vet jag att Slappa i Soffan ofta skriker högre än Löpning i Regn och Mörker hemma hos mig.

Ni får mer än gärna följa mig på min resa, eller låta bli. Hejarop på vägen uppskattas, för jag vet att det kommer bli tufft. Den här ovanan att småäta stup i kvarten kan bli svårast. Helst skulle jag bli av med beteendet, men som ett första steg försöker jag byta ut det jag stoppar i munnen mot något mindre onyttigt. Hittills har det gått bra med morötter, men så är vi ju också bara på dag 1 av 365 än så länge…

Ja som sagt, glada tillrop uppskattas. Jag håller er uppdaterade på en lagom nivå.


2018, bring it on! 

1 comment:

Honung said...

Säga vad man vill, frukt i bitar är roligare att äta än hel frukt