Sunday, March 15, 2015

My opinion on nothing

Jag har inte cyklat mer än enstaka gånger på snart 11 år, efter en cykelsemester från Umeå till Stockholm. Det blev lite för mycket. Nu sitter jag däremot och tänker att jag ska köpa en cykel! Sen vi flyttade är pendlingen till dagis ett heldagsprojekt med buss, så vi kom överens om att dela på bilen. De senaste veckorna har jag ju varit i sthlm titt som tätt och då har det liksom löst sig automatiskt. Nu är det dock dags att börja ta bussen och när jag började kolla närmare så kan insåg jag att cykel skulle va enklare. 12 km enkel väg ett par ggr i veckan blir bra vardagsmotion också.

En sak som störde mig när jag satt och pillade med det här dock: mätte distansen via iform's hemsida, som även visar beräknad kaloriförbränning m.m. Man kan fylla i transportform (t.ex. löpning, cykel) samt hur lång tid det tar att ta sig. Oavsett hur mycket jag lekte med potentiella tider så kvarstod dock kalorierna som desamma. Det är ju inte rimligt att man skulle bränna lika mycket/lite oavsett om det tar 45 eller 90 minuter att ta sig en given distans.

Hur som helst, cykel ska det bli, inget fancy pancy, men ett snabbare transportmedel än bussen. Börjar sondera butikerna imorgon.

No comments: