Tuesday, February 10, 2015

En halvtimme i gymmet är bättre än en halvtimme i skogen.

I am Polly, I am Schmolly, I am Trolly, Hello Hi! - Herre jösses vilket spektakel detta melodifestivalande är! (Old news, jag vet, men nu är det på det här viset att jag har inte skrivit sen detta spektakel utspelade sig, så därför skriver jag om det nu). E röstade på dockorna och talade sedan om att Saade var jättesnygg och hade hon inte röstat på dockorna hade hon röstat på honom. Håhåjaja.

Upprörande på riktigt däremot är ju ordningsvakterna i Malmö. På så många sätt och vis. Vem kommer överhuvudtaget på tanken att trycka ner ett barn på det sättet som de gjorde? Och till yttermera visso ett barn med en tänkbar traumatisk resa bakom sig. Ett barn på flykt genom världen, för att undkomma de övergrepp som sker i hemlandet (vilka övergrepp som sker på vägen vill jag inte tänka på). Ett barn som kanske vuxit upp med en rädsla för människor i uniform därför att människor i uniform faktiskt är farliga, inte bara läskiga. Ett barn som fått höra att Sverige är tryggt, men får lära sig raka motsatsen. Jag vet att om jag råkat ut för något liknande som nioåring hade jag varit  l i v r ä d d. Lägg därtill att du befinner dig i ett land där du inte kan språket. Oavsett om vakterna kunde veta detta eller inte så verkar det som att lite empatiträning inte skulle sitta fel. Sjukt hur folk använder den lilla makt de ges ibland! Jag blir arg, skulle vilja ta tag i vakterna och skaka runt dem lite, få dem att se verkligheten som den är. Det är BARN vi pratar om. Redan där går liksom gränsen, om man nu inte visste att det var ensamkommande flyktingbarn. Och sen folks reaktioner, som att han får skylla sig själv som rymt, som åkt utan biljett, som uppträtt respektlöst, som kommit till Sverige öht... Jag mår illa.

Sådärja, nu har jag hängt tvätten och missat Mordet. Kan ju lika bra gå och lägga mig då. Imorgon ska jag testa GRIT cardio för första gången, 30 minuter högintensiv intervallträning i grupp. Ser fram emot det än så länge... (och hoppas att dagens träning inte genererar för mycket träningsvärk).

1 comment:

mamsen said...

Som vakterna betedde sig skulle man önska att nån som var proportionellt sett lika mycket större än dem utsatte dem för samma sak för att de ska förstå hur det känns för ett barn att bli utsatt för detta.