Tuesday, September 13, 2011

Skit-träning

Den senaste veckan har varit en riktig S-K-I-T-vecka om man pratar i träningstermer. Det kan bero på en undermålig kosthållning och alldeles för lite sömn, eller bara några dåliga dagar. Oavsett vilket så har det inte gått bra.

Förra måndagen var jag så trött att jag höll på att somna på crosstrainern när jag värmde upp, vilket resulterade i att jag stannade kvar på den istället för att byta till löpbandet när jag hade värmt klart, vilket i sin tur resulterade i att jag dagen efter var sjukt missnöjd med träningen - crosstrainer känns aldrig lika bra som att springa. Sen under veckan hade jag svårt att hinna träna, var ju tvungen att sy färdigt klänningen nedan. På lördagen var jag ute en sväng och sprang vilse i Bergsjön. Rundan började bra, första drygt två kilometerna snittade jag strax under 6 min/km, men sen var jag tvungen att kolla kartan i mobilen sjuttielva ggr när jag inte visste var jag var, vilket till slut slutade med 6 km på 42:28 - hallå! Det finns ju de som springer dubbla sträckan på den tiden... Nu försöker jag iofs att inte jämföra mig med dem för jag vet att jag inte är lika snabb och det är heller inte mitt mål, men jag tycker att 7 minuter per kilometer är lite i mesta laget, särskilt när det började bra... :(

Och den här veckan har inte börjat mycket bättre! Började med en uppvärmningspromenad på bandet och kände efter den att det egentligen kanske räckte... :) Men jag tog förnuftet till fånga och sprang 5 km också. Det var 5 galet tunga kilometer! Ett tag trodde jag inte jag skulle överleva. Men det är klart, om man äter dåligt inför träningen och inte sover som man borde så går det ju sämre... Det är jobbigt när A jobbar natt, jag har som ingen lust att gå o lägga mig ensam vilket ofta får som konsekvens att jag går o lägger mig alldeles för sent och sover alldeles för lite och så orkar jag inte riktigt träna...

Jag har förresten anmält mig till ToppLoppet och Hässelbyloppet, så nu har jag träningsmotivation för en månad till! Nån som vill med?

Kanske borde sova, ska upp om ca 8 timmar. Sömn är ju bra även om man inte ska träna nästa dag.

1 comment:

AnnieeG said...

vilken fin bilduppdatering du gjort från förra veckan =) Och najs klänning, duktig du är att sy! Kul att du ska springa Hässelby, då ska vi hålla utkik. Jossan ska springa, och mamma och pappa också tror jag.