Monday, March 23, 2009

En måndag

Jodå, E fortsatte sova hela natten igår, med avbrott för mat. Och dagen har fortsatt i ungefär samma stil. När hon har varit vaken har hon skrikit om hon inte har fått va hos mig, till A's förtvivlan. Men mestadels har hon sovit sovit och sovit. Och badat. Det verkade hon tycka om, för hon såg faktiskt glad ut under tiden =) Och sparkade så i vattnet att A sa att det såg ut som storm. Benen gick som små trumpinnar! Sen slog hon visst rekord i att göra nr2 också, enligt A som fick byta blöjan (eller blöjorna, som det hann bli innan hon ens kom ner från skötbordet...) Hur tidigt kan man börja ge barnet Losec mot den stressade magen? ;)

Efterkontrollen hos bm gick bra i morse. Hon höll på att glömma kolla hb och blodtryck, men som tur var så satt vi kvar i väntrummet och ammade efter att vi gått ut från hennes lilla rum, så hon kom ut dit och tog proverna... Hb-värdet låg på 125, bra mycket högre än på länge! Och vad gäller vikten så stod vågen i fredags på minus 2 kg jämfört med vad den visade första ggn hos bm, då jag va i sjunde veckan. Me like! Detta trots ihärdigt fikande i 7 veckor sen förlossningen (nu är det snart 8), så det är väl bara att ta sig i kragen och sluta med bullarna så kanske man kan komma ner dom där sista 8-10 kilona också... Jag känner inte att pressen att springa till Friskis är lika överhängande när jobbet betalar kortet som när jag betalade det själv, men ett spinningpass skulle faktiskt inte sitta helt fel.

Har hunnit med en tur till Stockholm idag också. Jag vet inte hur klantig man får bli utan att det är olagligt, men igår var jag nog på gränsen: jag glömde min telefon i mammas o pappas bil när vi blev avsläppta här hemma efter Härnösandstrippen. Så jag for och hämtade den idag, fram och tillbaka på ca tre timmar, inklusive ett amningsstopp i köket hos päronen...

Hur eller hur, nu sover hon igen, A sorterar hockeybilder och jag väntar på att brödet ska jäsa klart så jag kan stoppa in det i ugnen.

1 comment:

Anonymous said...

när pillar du dig i naveln vännen???glöm inte bort, mkt viktigt... <3 kram!