Saturday, March 14, 2009

Bröd

Det är inte alldeles för länge sen jag föraktade bakmixer och var av åsikten att man lika gärna kunde göra allting själv om man ändå ska göra hälften. Som nybliven småbarnsmamma har jag dock omvärderat! Det är ju guld att slippa plocka fram sjuttielva ingredienser och mäta och ha sig, jätteskönt att bara blanda i jäst och vatten. Dessutom smakar det ju faktiskt hembakat, inte bara halvhembakat... Det är liksom en win-win situation; Godare än köpt bröd, billigare än köpt bröd och enklare än helt hembakat bröd. Win-win-win till och med.

Fast när det kommer till kakor så är jag inte riktigt övertygad om mixernas intåg än... Men vem vet, en dag kanske det är jag som låtsas va ambitiös när jag bakar chocolate chip cookies... (Tänkte länka till ett inlägg jag skrev om hur ambitiös jag tyckte en viss person i USA var när hon bakade kakor en dag, ända tills jag upptäckte mix-påsen på bänken. Men jag hittade inte det inlägget, så det blir ingen länk).

Hur eller hur... Nu ska jag inte titta på Melodifestivalen, så det så.

2 comments:

littlestaar said...

Jag tittade, men d va en miss! Säger som varje år; "nästa år ska jag inte..." :-)
hoppas ni mår bra! här är det kanoners- jobbar tre veckor till, sedan är det bara till att vänta på underverket (fast det gör jag ju redan, såklart...)hoppas vi kan ses snart, jag längtar att se ert underverk!!!
boz och kram!

Meta said...

Nu ska du få en kommentar igen, från mig. Jag var av precis samma åsikt som du angående, detta med att baka bröd.
Skulle man, göra bröd, så skulle allt göras från början.
Men sen köpte jag färdigblandat,
Cibatta-bröd och Grekiskt lantbröd,
vilket jag kan rekommendera, mycket
gott och så praktiskt att göra.
Bara att tillsätta vatten och jäst.
Kan det bli enklare.

Jag såg inte heller melodi-
festivalen, är inte intresserad, men ser kanske, fullheten i Moskwa.

Ses på lördag, Marita.
Puss o kram till Ester.