Tuesday, January 17, 2012

30

Ibland är det ju tröttsamt att dela information till dem man ska, om dessa inte sprider det vidare till dem de ska. Nu löste det sig ju ändå just den här gången, men jag hade lika gärna kunnat stå där med skägget i brevlådan!

Helgen har inte börjat än, men innehåller redan massor utöver det vanliga; På fredag ska vi gå på en av Uppsalas bättre restauranger och fira min födelsedag. Har aldrig varit på just det stället, men de som har säger att det är sjukt bra mat och värt varenda dyr krona, så förväntningarna är höga. På lördag kommer lite familj (återstår fortfarande att se exakt hur många) på middag. Jag planerar att inviga min pastamaskin på ett eller annat sätt (återstår också att se exakt hur…) Och på söndag ska vi eventuellt kika på ett hus; det finns ett hyresradhus på andra sidan gatan och hon som bor där nu vill byta till en trea. Jag mailade henne i helgen och A pratade med henne idag; hon ville egentligen till en annan del av stan men kunde tänka sig att åtminstone titta på vår lägenhet, sen får vi se. Håll gärna lite extra tummar och tår att det blir bra, vi behöver mer utrymme! Huset är en 5:a på ca 108 kvadrat och har liten gård där man kan släppa ut barnen… Fortfarande nära till dagis (som sagt, andra sidan gatan), inte alltför hög hyra och vi kan ha kvar samma garageplats. Käre Gud, jag vill ha huset, amen… A har redan börjat fundera på de praktiska detaljerna kring flytten, innan vi ens vet om hon är intresserad. Själv försöker jag att ligga lite lågt ett tag till. Men det är klart, när A frågade hur vi skulle gå tillväga för att klara av det så hade jag ju redan funderat ut att vi såklart hyr ett släp, svårare än så är det ju inte! Jag oroar mig mer för hur vi ska hinna städa ordentligt, för det är ju alltid enklast att göra när lägenheten är tom – men vi lär ju flytta samma dag som hon. Vi får väl göra det vi kan innan och spara resten – och hoppas att någon ställer upp och hjälper till! Hur mycket kostar och hur lång tid tar en städfirma? Som sagt, jag ligger lågt ett tag till ;) (Och vi vet ju trots allt inte ens om hyresvärden godkänner bytet, om det nu skulle vara så att den andra kvinnan verkligen är intresserad av vår lägenhet!)

Bara sex veckor kvar att jobba. Börjar få lite separationsångest, det kommer bli konstigt att inte gå till jobbet på minst 9 månader. Men samtidigt skönt att hinna med familjen och hemmet! Jag SKA bli mer ordningsam! Det är mitt försenade nyårslöfte. Bättre på att hålla ordning och bättre på att ta initiativ till att röja när det är rörigt. För problemet är inte att jag inte ser oordningen, jag orkar bara inte ta tag i den. Grovplaneringen för våren (och ev hösten om det håller) ser alltså ut som följer en ordinär vecka:

Måndag: Spinning
Tisdag: Veckohandling.
Onsdag: Tjaa, det som faller mig in kanske? Shopping, manikyr eller en lunch med nån härlig människa. Lyxhustrulivet i en liten ask, liksom.
Torsdag: Spinning eller Core
Fredag: Städa, så det är fint till helgen
Lördag: Familjegympa med E/gymträning medan hon leker lite med barnvakterna på Friskis
Söndag: Kyrkan

Till detta planerar jag att se ungefär 4 avsnitt av Desperate Housewives per vecka. På det sättet borde jag hinna se färdigt alla sju säsonger under året. Någon gång emellanåt så tänker jag att E får vara ledig en dag eller två istället, så hittar vi på nåt kul hon och jag eller alla tre, beroende på om A jobbar och vad som ska hittas på. Naturligtvis kommer ju ingen av aktiviteterna ta en hel dag, men å andra sidan så kommer det ju tillkomma både det ena och det andra som också kräver tid (typ MVC-kontroller, lediga dagar för E, ett till barn osv). Jag har funderat på att gå och simma en gång i veckan också, men i så fall lägger jag nog in det istället för spinningen, inte utöver. Och jag tänker att jag absolut kan hoppa över ett pass i veckan utan dåligt samvete (de här två veckorna som har gått så har jag hoppat över alla pass utom ett, så det börjar bra i år!)

Lever min sista dag i 20-årsåldern idag, men till 30 vill jag bara säga: Bring it on! Jag är redo.

1 comment:

www.mewertzaxelsson.blogspot.com. said...

30 ÅR idag, önskar dig allt gott, förstår att Ester och Axel firar dig med hattar på huvudet.

Det vore ju en fin present att få flytta till ett radhus med större plats, nu när ni ska bli en till,och bra för mig, när jag kommer på besök.

Vilket jag ju snart gör, tills dess
stort GRATTIS! Axels mamma Mita.