Sunday, January 17, 2010

28

Jag (och vi) har funderat ett tag, typ sen i våras, fram och tillbaka på att byta församling. Nu känns det än mer angeläget, efter att ha hört det senaste. Utan att vilja sprida alltför mycket så händer det mindre trevliga saker bakom de stängda dörrarna (så lita inte på allt vad SVT sänder...) När medlemmar som ifrågasätter saker o ting inte längre är välkomna att t.ex. leda lovsång för att de "inte står bakom ledarteamet", när alla anställda i församlingen svarar likadant på frågor och hellre håller försvarstal än lyssnar på sina medlemmar, då känns det som att det är dags att höra varningsklockorna. Med detta och en del annat i ryggen har jag funderat lite fram och tillbaka på att gå ur kyrkan och hitta en annan församling. Eller, det hade vi ju som sagt redan funderat på redan innan, men nu känns det mer angeläget att gå ur innan vi hittar nåt annat. Vilket också känns lite så där, för om jag känner oss rätt så finns risken att vi sen fastnar där, "mellan två församlingar". Och det vill jag inte, för jag vill ge E chansen att växa upp i en församling och få en bra grund att stå på, en arsenal av andra vuxna att vända sig till när mamma o pappa inte duger, att ha jämnåriga som inte bara super o slåss på helgerna och att åtminstone få chansen att välja själv sen om hon vill tro eller inte.

Hur eller hur, jag började skriva på det här inlägget för ett dygn sedan och har låtit det vila för att tänka över lite formuleringar och hur mycket jag borde skriva. Nu sitter jag här o vet fortfarande inte om jag borde posta eller låta det vara, så jag trycker på publicerings-knappen o sen får vi se vad som händer. Om internet kraschar är det nog ett tecken, annars låter jag det vara tills vidare... Resten av kvällen tänker jag bara fylla år och äta tårta. Så det så. Mitt nya Wii Fit Plus som jag fick i present av A och mina syskon ska jag installera och prova imorgon, men nu var E vaken alldeles för länge ikväll (tramsunge, hon är inne i en vägrasova-period...) så det blev inget idag. Blev en blogg-post istället, håll till godo!

3 comments:

Anonymous said...

Hoppas ni hittar en församling som känns som ER församling

Jess said...

säger vem...?

AnnieeG said...

Jag vill veta också hur det går med det där jobbet du sökte, samt med detoxen! Uppdatering tack! :-) Grattis i efterskott!