Thursday, September 18, 2008

Försäkringskassan, I say no more...

Vad ska man säga... Blev hemskickad från jobbet idag, chefen ansåg att hon inte vågade ha kvar mig på jobbet då en av killarna blev för våldsam och försökte slå sönder inredningen. Försökte ringa Försäkringskassan för att höra hur det går med min havandeskapspenningsansökan (som förhoppningsvis ska göra så att jag inte behöver va på jobbet utan kan få pengar från FK istället). Eftersom jag fortfarande efter en månad inte ens har fått namn på någon handläggare så blev det att ringa till växeln och förklara mitt ärende: Att chefen skicka hem mig och jag vill veta när jag kan få beslut om HP eftersom jag uppenbarligen inte kan jobba... Som att dom visste nånting! Det enda hon på" rätt" avdelning kunde säga va "Det här vet jag ingenting om, men jag skickar det vidare". Så hon tog mina nummer och uppgifter och skulle skicka vidare ärendet till nån som förmodas ringa upp mig inom 48 timmar (yeah, right. Det är lördag imorrn!) Så tills vidare har chefen och jag bestämt att vi ska höras på måndag förmiddag (jag börjar 15) och se vad hon tycker om huruvida jag bör komma till jobbet eller inte.

Som att jag har råd att va hemma... :/ Jag förstår faktiskt inte vad det är som tar sån tid, det borde ju vara ett prioriterat ärende när ansökan även inkluderar ett mycket välformulerat intyg från arbetsgivaren om att jag utsätter barnet för risker bara genom att gå till jobbet. Men tydligen tänkte FK annorlunda.

För övrigt anser jag att Kartago bör förstöras.

1 comment:

Meta said...

Det är verkligen inte lätt att förstå sig på Försäkringskassan.
Det tycks mig som om den ene inte vet vad den andre gör.....och är
det inte så, så är en vikarie där och semesterledighet osv.
Sen är det lite dålig stil att lova och inte hålla, själv slipper jag allt sådant nu och det är mycket skööööönt. Mycket har nog ochså förändrats till det sämre, tyvärr.....än på min tid. Kram, Marita.