Saturday, May 10, 2008

Farväl Engla

Jag tänker tycka till: Det är fullständigt smaklöst av SVT att sända Englas begravning, direkt eller inte!! Jag kan inte annat än undra om föräldrarna kommer tycka det är en så bra idé om fem eller tio år. Det är helt sanslöst att folk ska få "gotta" sig i andras sorg. Inte ens SVT's anställda står bakom programidén.

Englas mamma säger att "de vill visa begravningen i tv för att dela med sig av det enda fina och vackra deras tragedi fört med sig" (aftonbladet.se) Englas mormor anser att svenska folket sårar familjen med sina kommentarer och sitt tyckande om deras val. Men vad hade de tänkt? Att alla skulle tycka idén var jättebra? Helgerån säger jag. Begravningen bör vara nånting för familjen och vännerna, de som faktiskt kände Engla. Svenska folket har inte med det att göra. Hur skulle det se ut om vi började sända alla begravningar i tv? Eller åtminstone alla mordoffers begravningar. Jag ser begravningar som ett tillfälle att ta ett sista farväl. Hur kan man ta det farväl-et av nån man aldrig ens har träffat i livet?!

Och vad är det som är så speciellt med just Engla? Bara nån vecka innan henne så mördades två andra små barn i Arboga.Varför sänder inte SVT den begravningen? Kanske har den mamman mer sans i huvudet eller i sina närståendes huvud, vad vet jag... Och hur kommer det sig att SVT "gav bort" Fadimes begravning till TV4? Ologiskt är det iaf, så länge jag inte får nån förklaring.

Jag har ingen lust att betala tv-licens för att se sånt här. Men som tur är så kan man ju välja vad man vill se...

No comments: