Monday, February 05, 2018

Dagens visdom

Det jag tar med mig från den här dagen är ett och blott ett: diskussioner med folk som inte ens i sin vildaste fantasi kan tänka sig att ompröva sitt ställningstagande är ett slöseri med såväl tid som energi. Jag tycker generellt att jag är ganska saklig och har väl underbyggda argument (obs att detta är min högst subjektiva åsikt i frågan). Tydligen delar inte alla just min uppfattning ändå. Det behöver man ju nu för all del inte göra, men om man bara ska fortsätta tjafsa emot när jag försöker förklara det där "varför" som man nyss frågade om och man ändå inte vill lyssna - då kan det vara nog. Har hamnat i mer än en sån diskussion idag. Den ena slutade med att vi satt tysta i en kvart, en annan slutade med att jag bad vederbörande själv att ta reda på fakta eftersom det jag presenterade inte räckte. Jag orkar liksom till en viss gräns och just nu är mitt tålamod dessutom rätt kort.

Helgen blev lyckad! Mamma mötte upp oss i stan och E kom av sig helt. Bowling, massa mat, Mello på hotellrummet och sen spa som avslutning igår. Lyxliraren E såg ut som hon aldrig hade gjort annat än gått på massage. Utomhusbad med snö i luften var också en hit.

Förra veckan fick jag inte till ett enda träningspass. Känner mig fortfarande hängig, kli i ögonen och ont bakom pannbenet. Ingen akut smärta, men tillräckligt seg för att jag ska vilja sova konstant. Tänkte ta ledigt på påsklovet, men just nu känns det så väldigt, väldigt avlägset... Skulle gärna vabba några dagar, men mina barn behagar inte bli sjuka (PEPPAR, PEPPAR!) Influensan sprider sig, jag önskar den förvisso inte åt någon, men en liten behaglig släng kanske? Sådär lagom att man inte kan vara på jobbet, men ändå inte helt däckad. Men eftersom jag nu trots allt inte är sjuk så är det väl lika bra att gå o lägga sig, så jag orkar vara trött imorgon också.

No comments: