Thursday, November 30, 2017

Torsdagstankar

"Hello" svarade Vännens Sambo när jag ringde Vännen.
"Hej, det är Jag, är Vännen där?"
"Jag orkade inte svara på hemligt nummer" sa Vännen när hon kom till telefonen. "Men jag tänkte att det kanske var du, så jag lät Sambon svara".
Just den här vännen pratar jag inte med särskilt ofta, så det kändes fint att hon ändå tänkte att det var jag. Fick mig en trevlig pratstund i bilen på vägen hem.

Hitta en lagom prestationsnivå är inte alltid enkelt. Att leverera kvalitet och kvantitet är inte en görbar kombination alla dagar. 10 klientmöten bokade idag, hur ska man hinna planera, förbereda, dokumentera och hantera allt annat? Jag var kvar till sju innan jag fått allt på plats. "Det är lätt att vara ledig fredagar när man jobbar dubbelt alla andra dagar" sa den sista kollegan som gick hem en stund tidigare. Nu jobbar jag ju inte dubbelt, men flexkontot har gått från minus till plus den här veckan. På gott och ont... Lite flex är trevligt att ha som en buffert när man vill vara ledig, samtidigt som det ju handlar om gratisjobb. Jag aktar mig för att ha för många plustimmar. Hann påbörja ett bra samtal med närmaste chef om rimlig arbetsbelastning, men det avbröts när ett av alla dagens besök dök upp. To be continued, hoppas jag.

Sista lediga fredagen imorgon. Jag känner mig rätt redo att börja jobba heltid igen nu när november äntligen är över för den här gången. Planerar redan för hur jag ska orka nästa år, när jag inte längre kan vara föräldraledig. Ska använda den sista fredagen till att baka, lämna blod, städa, springa och käka middag med mammorna. Inte nödvändigtvis i nämnd ordning, förutom att middagen kommer sist. Ser fram emot en bra helg.

No comments: