Monday, May 29, 2017

Doktor Glas

Det vilar något förlösande över vattenmelon. Ett hoppfullt löfte om att det blir sommar igen. (Jag inser att jag låter på gränsen till religiös och överlåter åt er var och en att testa den saken med ett eget sunda förnuft, i förhållande till vattenmelonen).

Mors dag kom och gick. Jag spyr lite grann på alla dessa kommersialiserade dagar hit och dit. Tanken var säkert god från början, men känns lite förlegad 2017. För övrigt måste det ha varit väldigt convenient för männen att låta modern vila på vilodagen, så att de själva (eller barnen) slapp göra mer än nödvändigt.

Berättade jag om E's testningar? På vissa deltest, de verbala, låg hon jämförbart med 16-17-åringar. Sett till helheten så låg hennes sämsta resultat i genomsnittets övre del för hennes ålder, vissa klart resp. betydligt över genomsnittet. Och så undrar de varför hon blir uttråkad? Senaste tiden har hon testat att vara inne i andra klass och där säger hon själv att hon har lättare att sitta still, för att hon måste tänka mer. Vi för dialog med skolan om att flytta upp henne ett år till hösten, de har möte den här veckan med lärare, psykolog etc. Sen får vi väl se vad de tycker.

Nu avslutar jag kvällen med en favorit i repris. 

1 comment:

mamsen said...

Jag hoppas verkligen för hennes skull att hon får komma till en klass där andra är mer i samma kunskapsklass som hon själv.