Monday, January 25, 2016

Jambalaya

Jag befattar mig ytterst sällan med skaldjur, om jag inte blir serverad en toast skagen på nån tillställning. Tackar nej till kräftskivor osv. Det är ett aktivt val jag gjorde i högstadiet, när vi dissekerade räkor. Dels tycker jag de är obehagliga o dels uppskattar jag inte den kulinariska upplevelsen.

Sen ibland får jag för mig att testa nya recept. Det var så jag lärde mig äta broccoli som 19-åring. Receptet sa broccoli, så i med broccoli vare sig jag gillade det eller inte. Därefter åt jag broccoli så det är ett mirakel att det inte växte ur öronen på mig.

I helgen fick jag för mig att jag skulle laga jambalaya till veckan. Va?! Ja, typ så. Med räkor i receptet. Och dem kan man ju tydligen inte bara plocka bort om man nu inte gillar dem... (Eller?) Att köpa färdigskalade kändes inte jätteroligt. Så frysta räkor blev det, med skal o ögon o hela baletten. Jag blev smärtsamt påmind om varför jag inte äter dem o fick stålsätta mig flera gånger för att inte skrika rakt ut när jag skalade de där stackars åtta räkorna. En fruktansvärd, traumatisk upplevelse som endast kan jämföras med sniglar. Och det säger allt.




Nu hoppas jag att de är värda det när jag kommer hem imorgon.

No comments: