Sunday, February 26, 2012

Shoppingsöndag

Om vi hade en hemmadag igår så blev den desto ohemmigare idag. Fattade inte ens vart dagen tog vägen förrän den var slut! Vi (dvs jag o E, A jobbade helgen) åkte till kyrkan i morse. Jag hittade inte mina mammastrumpbyxor (trots att vi alltså tvättade 7 maskiner häromdagen, så de låg inte i tvätten heller). Drog på mig ett par vanliga men ångrade mig bittert när vi väl kom iväg. Så efter kyrkan for vi till Gränby och skulle köpa nya. Kom därifrån med lite bebiskläder och annat, men inga strumpbyxor. Det är nog inte meningen att jag ska ha klänning mer förrän efter förlossningen... Hur som helst, hade lovat E att vi skulle till IKEA och köpa ramar till hennes nya Nalle Puh-affischer som hon fick av att gå tipsrunda på ICA igår (ett PR-jippo för att senaste långfilmen kommit på DVD. Jag köpte den inte). E fick leka av sig en bra stund på barnavdelningen också. Vidare till Barnens Hus för att köpa bokstavsmagneter. På vägen från Barnens Hus ramlade E och slog upp "sommarknän" mitt i vintern. In på Coop för att handla lite grejer som jag inte fick tag på hos vår lokala ICA igår och så komplettera med Bamseplåster för att hålla lilljäntan på någorlunda humör. Avslutade med att äta middag på Max och en rejäl lekstund i barnhörnan där också. När vi väl kom hem var klockan halv sju, dvs. 8 timmar efter att vi åkte i morse! Och ändå tyckte jag inte att vi har gjort nånting, men det kanske beror på att jag inte hade så många kassar med mig hem?

Nu sitter jag här i sällskap av Wallander och en skål med vindruvor. E har somnat. Tredagarsvecka hägrar på jobbet, sista tre för i år. FK har fortfarande inte gett mig något officiellt beslut ang. graviditetspenning - kan man jobba snabbare? De säger att det ska räcka med 30 dagar för att handlägga ärendet och när jag ringde för att stämma av läget igår så sa hon att min ansökan registrerats 27/1, så jag förväntar mig svar imorgon. Men de lämnar ju verkligen inget utrymme för att hinna överklaga! Inte för att jag oroar mig, men det vore ju ändå trevligt att slippa fundera.

För övrigt förstår jag inte hur Danny kunde vinna igår? Han sjöng ju falskt! Och jag förstår inte varför kvällstidningarna ska göra sån stor grej av Perrellis "fiasko". Jag tycker hon gjorde bra ifrån sig, sluta strö salt i såren. Och till nästa år: Skippa deltävlingarna och telefonrösterna. Tillbaka med en oberoende jury, tack!

No comments: