Tuesday, May 26, 2009

Fyra dagar ledigt

Vilken underbar helg vi har haft! Ja o CF gifte sig i lördags, så i fredags tog jag ut lite kompledigt och åkte till Laxå med familjen. Eftersom A var bestman på bröllopet så behövde han vara där till klockan två för att öva i kyrkan. Efter övningen åkte vi och brudnäbbarna med familjer hem till Ja's föräldrar och grillade lite, innan vi åkte till Örebro för att sova över i en lånad lägenhet. Lördan började inte så bra... Klänningen (som för övrigt inte matchade med de tänkta skorna, apropå ett tidigare inlägg) gick sönder redan på morgonen. Och vad gör man då, 20 mil hemifrån? Det är inte direkt så att man kan hoppa in i garderoben och plocka ut en annan... Håret - som jag ostrategiskt nog klippte av i onsdags - gick heller inte att göra mycket med. Efter frukost och lite pyssel åkte A med CF och hans andra bestman iväg och jag åkte med E för att äta lunch med Jo, To o Erk innan vigseln. Insåg sedan att jag hade glömt presenten i lägenheten... Men vigseln var underbar! Tyvärr var inte E lika underbar, så stora delar av företeelsen hörde jag bara, då jag stod ute i vapenhuset med en bebis som inte ville sitta i bänken... Ja leddes in av sin pappa, mycket effektfullt! Då bruden kom in i kyrkan tittade jag på brudgummen och han såg alldeles tagen ut... Klänningen var otroligt vacker, men eftersom vi hade glömt kameran hemma så kan jag inte ladda upp några bilder. Jag hoppas på att nån vänlig själ lägger ut några bilder på Facebook snart... Festen efteråt var mycket underhållande och maten otroligt god, som sig bör. Hann även med att sy ihop klänningen lite provisoriskt, kändes så där att stå inne på damernas och göra det, men hellre det än trasig klänning... Blev inte så snyggt, men ingen kommenterade nåt iaf... Helgen avslutades med lunch och paketöppning hos brudens föräldrar på söndagen, vilket även gav oss tillfälle att lämna av vår present...

Om resan och helgen förflöt bra så var hemresan desto mer ångest. Från Västerås till Enköping var det köööö. Kom inte upp högre än tvåans växel! Mitt i alltihop kom E på att hon ville ha ny blöja och gärna lite mat också. Milslång kö och inte en avfart i sikte, det var bara att försöka bita ihop och inte gå sönder när hennes skrik skar i hjärtat :( Till slut kom vi dock till en korsning, där vi kunde svänga av och på en liten grusplan parallellt med E18 kunde vi både byta blöja och amma. Det stod en annan bil där, en skåpbil med nå hantverkar-aktiga karlar i. Dom tittade förbryllat på oss när vi åkte därifrån igen... Kom hem runt 8 igår kväll. E somnade rätt tidigt och i morse vaknade vi av att hon gallskrek! Trodde först det var blöjkris, men när jag hade bytt blöjan skrek hon fortfarande och jag insåg att hon inte ens var vaken. Väckte henne och då blev hon lugn och gick upp med pappa ett tag. Efter en stund i hoppgungan var hon dock tillbaka i sängen och somnade om. Skönt!

Har haft ledigt idag, men jag vet inte om ledigt är rätt ord... Har shoppat på stan och sen storhandlat mat, så det var först efter nio i kväll som jag faktiskt hade tid att sitta ner och ta det lugnt en stund. Imorrn fyller A år, så nu ska jag pilla med lite paket och sen maila Erk... Ha det gott!

No comments: