Tuesday, May 19, 2009

10 truths about myself

Ibland kan det vara väldigt tråkigt med vänner som så sällan uppdaterar sina bloggar. En goding har inte uppdaterat sen i augusti förra året... Men ibland kan det vara skönt att det inte finns så jättemycket att ta igen när man inte har hunnit sätta igång datorn på en vecka!

Sen senast har vi hunnit med jobb, barnvälsignelse och en sjuk mängd släktingar och smörgåstårta! Det är skönt att det är över nu... Släkt i all ära, men efter fyra dagar blir det rätt intensivt, även om man har jobbat också. I söndags var vi totalt 15 pers i vår lilla trea, då fick jag en lätt släng av panik faktiskt. Men nu ska vi bara vara ensamma tillsammans här hemma, tills vi åker till Närke på fredag. Hela två dagar alltså... Nä, nu ljög jag! Vi ska visst på examensfest imorrn kväll...

För ett tag sen fick jag en utmaning, som jag tänkte lämna vidare... Egentligen var det nån sorts pris som jag fick från Isa och i och med detta pris skall jag också ge vidare priset till sju andra bloggare. Ska jag va helt ärlig vet jag inte riktigt varför jag fick priset, men mina sju blir, utan inbördes ordning, mina favoritbloggar och ni får priset för att ni är mina favoritbloggare! (Egentligen hade jag velat lägga in Lilla Stjärnan också, men hon har ju slutat blogga, till mitt stora förtret!)



Här kommer den stora utmaningen som oxå alla ni nya pristagare måste göra:

1) Skryt om priset!!
2) Länka till den person som gav dig priset.
3) Länka till sju bloggare som du tycker förtjänar detta blogg pris. Lämna en kommentar på deras bloggar så att de ser att de fått priset!
4) Skriv tio ärliga saker om dig själv!

Här kommer 10 ärliga saker om mig själv:

1: Jag älskar Body Shop. Utbudet kan göra mig fattig utan problem, men produkterna ger mig den vardagslyx varje småbarnsförälder skulle behöva!

2: Min självdisciplin är inte alls bra. Under all kritik, skulle man kunna säga. Hur kommer det sig annars att min C-uppsats fortfarande inte är färdig?!

3: Jag gillar att lägga ansvaret på andra... Att uppsatsen inte är färdig beror ju i första hand på att min handledare inte svarade på mail i tid, så jag missade deadline. Det beror inte alls på att jag först hellre planerade bröllop, sen la den på hyllan och till slut ägnade mina fyra månader av havandeskapsledighet åt att spela dataspel istället...

4: Jag tycker enormt mycket om att vara tillbaka på jobbet. Så mycket att jag känner mig som en dålig mamma ibland. Fast jag vet att E inte kommer minnas nånting av vem som var hemma mest när hon blir äldre. Allra mest trivs jag när jag får skriva riskbedömningar (för återfall i sexuella övergrepp).

5: Jag ska springa Vårruset om ett par veckor. Fast eftersom jag vet att jag aldrig i hela livet kommer orka springa runt så tar jag med mig barnvagnen och promenerar. Jag ska "springa" med mina kollegor och det var chefen som föreslog att jag skulle ta barnvagnen med mig utan att ens fråga om jag tänkte springa eller gå. Så jag tänker inte ha dåligt samvete för att jag inte topppresterar.

6: Jag tycker att svenska ord borde kunna stavas med tre likadana bokstäver i rad. Som toppprestera t.ex. Och det är ju en väldig skillnad på en glasskål och en glassskål, även om en glassskål kan vara av glas... Mera tugggummi åt folket!

7: Jag är envis. Ibland är det bra, ibland är det inte lika bra... Det kan hjälpa till att få saker gjorda, framför allt när självdisciplinen tryter... Men ibland går det till tjurskallighet och det kan bli jobbigt. Iaf för min omgivning.

8: Jag kommer inte överens med tidiga morgnar. Har inte gjort sen innan tonåren och det blir inte lättare med en bebis som dels vaknar och därmed väcker mig på nätterna och som dels ligger o skuffar runt i sängen och därmed väcker mig på nätterna.

9: Jag älskar att resa men har insett att jag nog för alltid kommer bo i Sverige. Jag trivs med att veta vad man får, gillar det sociala skyddsnätet (även om FK kan lämna en hel del övrigt att önska) och känner verkligen ingen kallelse att bli missionär i Afrika eller så. Och det är nog tur, hur skulle världen se ut om alla var missionärer i Afrika?!

10: När jag sjunger i duschen sjunger jag allt som oftast barnsånger nuförtiden. Är det inte Lilla snigel så är det en krokodil som kör runt i en bil o spelar trumpet. Det är väl som dom säger, man blir som man umgås.

Nu är jag trött. Som man umgås var det... E sover redan. A spelar Zoo Tycoon. Skulle egentligen ha jobbat till midnatt idag, men la om schemat lite och kom hem redan vid strax efter 8 ikväll. Underbart på alla sätt och vis! Bara en sån sak som att få köra hem när det fortfarande var ljust ute, efter alla långa kvällar på jobbet! (Fast många sena kvällar är inte bara av ondo. Dels är killarna mycket mer sociala då när dom inte är i skolan och dels är det mer pengar på kontot i slutet av månaden...) Imorrn ska jag till frissan och sen en sväng på stan. På lördag ska vi på bröllop och jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig än... Har ett par skor som jag gärna skulle använda, ska se om jag kan hitta en passande klänning... Klännngen jag hade tänkt ha funkar ju inte alls insåg jag, för det kommer aldrig gå att amma i den utan att ta av hela klänningen. Och även om E skulle klara sig en dag på ersättning så skulle inte jag klara hela dagen utan att "lätta på trycket" i brösten. Så det får bli nåt nytt... Ska surfa in på h&m en sväng och se om jag hittar nåt där som jag kan prova när jag är på stan. Eller så sover jag och tar bara en tur på h&m imorrn. Förr eller senare lär jag ju hamna där ändå under dagen...

1 comment:

littlestaar said...

Vilken ära att du anser min f.d.blogg en av dina favoriter! Men det är ju tur den är nerlagd; att skriva tio ärliga saker om sig själv verkar jobbigt... :-)