Monday, January 28, 2008

På Stan, Uppsala edition

Har haft en mycket kulturell helg! Fick teaterbiljetter i födelsedagspresent av A. Men som om inte d va nog så inkluderade paketet även hotell, ristorante och som grädde på moset en bio. Så vid två i lördags eftermiddag tog vi bilen ner till stan, via E för att droppa lite grejer sen nyår. E såg alldeles förvånad ut när hon såg oss, uppklädda till tänderna. For vidare ner och checkade in i en svit på Clarion. Teatern, En Vintersaga av Shakespeare, började fyra, så vid halv fyra började vi promenera dit. Åt lite i teaterbaren innan föreställningen började.
Måste säga att själva storyn i sig får 5 pumpor av 10, framför allt med tanke på alla "moderna" inslag dom hade blandat in (lite som frikyrkan... Man ska locka alla, genom att ha lite av varje...), men med känslan av att gå på teater och allt vad det innebär så kommer vi upp i 7 eller nåt... :)

Vi hade bokat bord på Restaurang Akropolis i stan, väldans bra drag av oss! Inledde middagen med dolmades, dessa fantastiska små rullar som är nästan som sushi fast med vinblad istället för fisk... Till huvudrätt åt jag en blandad kompott, bestående av en köttfärsbiff med tomatsås, ett grillspett med fläskfilé och en väldigt mör bit oxfilé med bearnaise. Till detta ingick så klart även en "skål" med tzatziki. "Skålen" var en urgröpt lök...! Åt detta med klyftpotatis och sallad som förutom grönsallad, tomat och gurka även innehöll feta, oliver och rödlök på mycket grekiskt vis. Var väldigt mätt och nöjd efteråt :) Trots det så bestämde A att vi ville ha efterrätt oxå, så d fick bli en baklava med glass och en liten ouzo. Jag börjar förstå varför grekerna dricker ouzo, d va väldigt effektivt för att få bort alla andedräktsspår av tzatzikin!!

När vi återkom till hotellet hade A fixat så att vi hade fått upp en bricka med frukt, ost, kex, choklad och en flaska vin. Myspys helt enkelt! Vi somnade sent och vaknade på söndan för att gå ner och njuta av frukosten. Frukostbuffén är d bästa me att bo på hotell! Åt länge och efter frukost gick vi upp och somnade om en timme ungefär, innan d va dags att checka ut. Checkade ut vid 12, sprang ett par småärenden på stan och sen gick vi och såg I am Legend. A va helt lyrisk, jag skulle säga 6 pumpor (av 10). Efter bion shoppade vi (läs: jag) en sväng och åt på Max innan vi for hem. Höll på att somna vid halv 8 och bestämde oss för att gå o lägga oss då. Men efter tandborstning och annat så va vi inte så trötta längre, däremot hungriga. Så vi gick upp, åt ett par mackor och spelade Alfapet. Somnade runt halv 12 eller nåt istället...

Nu är jag på väg till ICA, för att hinna me d innan jag ska jobba ikväll, så d e dags att avsluta här innan A kommer o undrar varför jag aldrig blir färdig att gå... :/ Kram!

No comments: