Sunday, March 08, 2020

Självständighetsdeklaration

Elvaåringen på nya äventyr! Gyllene Måsen med kompisarna, helt utan vuxet övervakande. Lyssnar man på henne kan man tro att det inte behövs nån resa i sommar, det räcker med att sätta henne där en gång om dagen. "Det var SÅ roligt att gå dit med kompisarna. Nåt helt annat än att gå med pappa, vet du! Jag ska helt klart gå dit med dom igen nån gång! Jag längtar!" Tappade räkningen på hur många gånger hon återkom till det under kvällen - till och med att komma på hur beställningsskärmen och betalningen funkade var ett stort äventyr! Ett nytt steg i självständigheten - och pappa behövs tydligen inte längre, åtminstone inte för en middag på McD. (Det är inte helt utan kluvna känslor för egen del).

Ett annat steg i självständigheten fick bli en hård läxa. Efter en lång diskussion om överdragsbyxornas vara eller inte vara tog hon dem motvilligt på sig - för att sen ta av dem i parken. En poäng för kreativitet. Synd att de inte låg kvar där hon lagt dem när hon skulle hem sen... Tvärborta, ingenstans att finna i hela parken trots att hon och kompisarna sprang runt (enligt egen uppgift) en halvtimme o letade. Hårda, elaka mamman gav sig inte på att hon helt enkelt fick betala nya själv.

Trots det kom det långt om länge fram att jag "faktiskt hade 100 % rätt". Jag fattar inte riktigt hur det gick till, men nöjer mig med att jag hade rätt.

Sprungit har jag gjort också. Längsta sammanhängande rundan utan gå-pauser sedan i somras. Lite känningar i höften nu, men jag hoppas att fortsatt stretch kan råda bot på det på sikt. (Jag vill för tydlighetens skull också nämna att "längsta sammanhängande" inte är lika med långt och definitivt inte snabbt). Vissa dagar tror jag att halvmaran är inom räckhåll, andra dagar tänker jag att jag kanske får nöja mig med en weekend i Budapest. Vi får väl se hur det går. Biljetten är iaf inköpt, så vi håller tummarna att corona-paniken hinner gå över till dess.

No comments: