Thursday, February 25, 2010

OS del 3

Säga vad man vill om damhockey, men sport tycker jag inte att det är. Möjligen motion i grupp, typ som spinning. Men inte sport. Hur som helst så har nån annan bestämt att det tydligen är en sport och därför får de spela i OS. Läste i en skvallertidning för nån vecka sen om en Jane Timglas som hade vart med i nån dokusåpa. Trodde Timglas var nån sorts "artistnamn" som syftade på hennes figur eller nåt, men nu finns det visst ett Timglas i damkronorna också, så jag antar att hon faktiskt heter så...

Tidigare i veckan läste jag att Kim Martin (damkronornas målvakt, för de oinsatta) funderade på att bli kanadensisk medborgare. Varför minns jag inte, men jag antar att det har med hockeyn att göra. Hur som så undrar jag nu, när hon har släppt in så galet många mål den här turneringen varav inte mindre än 13 mot just Canada - vill de verkligen ha henne som medborgare där?

Herrhockeyn var ju en stor besvikelse måste jag säga! Jag hade inte räknat med guld igen - men ut i kvarten mot Slovakien? Nä, det hade jag inte heller räknat med. Detta går inte till historien som mitt favorit-OS genom tiderna, trots herrarnas galna stafett igår (Norge kan gå o gömma sig, dåliga förlorare är de hela längdlandslaget och skyller ifrån sig på än det ena o än det andra... Kul för damerna dock att de tog medalj i sin stafett idag).

Imorrn ska jag ge mig ner på stan (eller till Gränby, beroende på väder o temperatur) för att leta klänning till vårens bröllop. Jag har skorna, men hittar ingenting som passar till... Jag vet precis hur jag VILL att klänningen ska se ut, men sen att hitta den... Kanske är enklast på en tygaffär, trots allt... Jaja, Vila brukar ha söta klänningar så jag ska ta med mig skorna (och min rabattkupong...) dit o se om jag hittar nåt som passar. Annars får jag köpa ett par nya jeans för den där kupongen, det behöver jag också. Och ett skärp, mitt har töjt ut sig det senaste året.

Och som grädde på moset, för att avsluta ett långt inlägg så kommer lite Bo Kaspers. Hitta den inte på Du-tuben, så ni får hålla till godo med bara texten idag eller leta på Spotify eller nåt annat. (Eller för den delen, kom hit o lyssna...) Ett ögonblick i sänder.

Vi hör en vän berätta om ett par
Som har en son med bara några veckor kvar
Dom kämpar för att hålla uppe modet

Det är tydligen någonting med blodet
Dom tar en dag
Ett ögonblick i sänder

Vi läser tidningen och stannar upp ett slag
Och tänker att det kunde varit hon och du och jag
Som hade suttit på det flyget
Om inte resan fått det dåliga betyget
Vi tar en dag
Ett ögonblick i sänder
Och hoppas innerligt att ingenting händer

Vi hör på radion om ett barn som kommit bort
Man undrar om någon har sett en blå Escort
I kvarter som kallas trygga
Där väldigt många önskar kunna bo och bygga
Vi tar en dag
Ett ögonblick i sänder

Jag skriver detta på en krog i Gamla Stan
Det är bara några dagar efter nyårsdan
Restaurangen heter Järnet
Jag har beställt en mellanöl och en fyra Fernet
Och tar en dag
Ett ögonblick i sänder
Och hoppas innerligt att ingenting händer
Tar en dag
Ett ögonblick i sänder

No comments: