Thursday, April 19, 2018

Hej

Det är sannerligen inte varje natt man lyckas fånga ett UFO på bild! Det är inte heller varje natt som två helikoptrar med ryska fallskärmshoppare stormar jobblokalerna i jakt på datorer att hacka. Tur är väl det.

De senaste månadernas trötthet fick sig en naturlig förklaring i förra veckan: låga järnvärden. Fick brev från Blodcentralen att jag låg under gränsvärdet, det har aldrig hänt förut. Jag brukar ligga bra till fast jag inte äter järntabletterna de bjuder på. Men nu blir det till att knapra, så kanske jag kan bli lite piggare på köpet.

I övrigt en intensiv period på sistone, med spännande samtal och föreläsningar. Ibland lite väl spännande. Dessemellan fritid, med fem nya böcker på förra veckans shopping. Wennstam var som Wennstam brukar, viktig men förhållandevis lik hennes övriga deckare. Just nu läser jag Majgull Axelsson, som jag bara läst en bok av tidigare. Å andra sidan var den en av de bättre böcker jag läst i mitt liv. Den här ger liknande känsla fast på en annan skala, eller vad man ska kalla det. Bra än så länge i alla fall. Resten har jag inte läst än. Engvall lyssnade jag däremot på förra veckan när hon höll föredrag. Bra grund för viktiga samtal med E, som redan låg flera steg före mig.



Gäster och utflykter i helgen som gick, roliga planer för helgen som kommer. Men innan det ska jag på konferens imorgon, med fokus på våld i nära relation, tillsammans med företrädare för rättsväsendet. Kan bli intressant.


No comments: