Sunday, March 11, 2018

Flat Stanley

Det där paketet som jag inte mindes vad det var, det var ett brev från en vän i USA. Ett skolprojekt som han fått skickat till sig av en avlägsen släkting och som jag lovat att hjälpa till med. Projektet går ut på att en klippdocka ska resa runt i världen och skicka hälsningar till klassen från de ställen hen kommer till. Vi fick en docka som heter Victoria ("Platta Victoria") och idag har vi tagit henne med på stadsvandring, med en åttasidig rapport till klassen som resultat :O (Med en inledande text om Sverige och många bilder). Bra för mina barn att få lära sig lite om sin egen stad och verklighet också tänker jag. Nästa helg blir det en till utflykt, innan dockan åker till Sydafrika och därefter England en sväng. Jag hoppas på att någon av mina vänner i NZ eller Australien ska vilja ställa upp också. Världen är verkligen inte särskilt stor när man väl kommer igång!


Tydligen ville tullen också veta vad det var jag hade glömt att jag hade beställt...


Här skrivs det svenska utkastet till texten om Sverige och vår stad, som mamman sen fick översätta och maila iväg till klassföreståndaren i Massachusetts. 

Sömnen blev det som befarat inte mycket bevänt med i helgen. Förutom att S blev sjuk och jag fick byta lakan fyra gånger under kvällen/natten mot lördag så hostar jag ju så jag väcker mig själv också. Inte på topp. Tänker att en veckas utbildning blir en bra paus. Psykiatri är ingalunda några livsomvälvande nyheter efter alla år, så jag behöver förhoppningsvis inte anstränga mig supermycket... Men på en vecka hoppas jag ändå få lära mig någonting nytt.

No comments: