Monday, August 07, 2006

Åland t/r

Helgens öden och äventyr förtjänar en post...

Va ut me Ah, Ch och 6 av hans kompisar i fredags. Efter att ha gått upp 5.30 på fredag morron tänkte jag att jag skulle hinna sova en sväng på eftermiddan för att orka me. D blev aldrig så. Så vid 11.30 frågade jag om d inte va dags att aka hem snart. D va d inte. Partajade vidare till 2.30, då fick jag och Ah tillåtelse att gå för att va säkra på att hinna hem me sista t-banan. D gjorde vi. Kom t Vby vid 3.30, visade sig att bussen skulle gå 4. Ringde pappa för att se om inte han va på väg hem snart, och d va han. Ibland e d bra att ha en pappa som jobbar natt emellanåt... :) Han kom vid 3.50, gled förbi taxikön o plockade upp mig. Dom andra åkarna som stod o väntade på kunder såg inte lika glada ut som jag va över att bade slippa vänta på bussen och behöva gå hem från den sen. Kom i säng vid 4.30, farmor hävdar att jag e "gräslig" som e ute så sent.

Då vet hon ändå inte att lördan va lika, om inte ännu värre. Åkte till Åland me Ah och Cinderella. Skoj skoj! Vi åkte på lordan, och när kvällen kom sprang vi mellan tre dansgolv hela natten. Försökte hitta kombinationen rätt temperatur/rätt musik. D va inte helt enkelt, eftersom dansgolvet på akterdäck spelade dålig musik... Så d blev till att springa emellan. Fram emot slutet av kvällen satt jag o störde mig på en kille på dansgolvet. Han hade ring på vänsterfingret, men d hade inte tjejen han strula me. Så jag gick fram till honom o följaden dialog tog plats (naturligtvis på engelska...):

J: You should be ashamed of yourself!
Killen: Why?
J Aren't you engaged?
K: I'm married
J: To the girl on the dancefloor?
K: No.
J: Exactly! Do you love your wife?
K: I love my wife and my son.
J: So why are you out there with her?
K: I spent this morning with my wife and my son!
J: And now you're spending the night witha nother woman. You should be ashamed!
K: Who are you to insult me?? Who are you to tell me how to live my life?? Is this some American shit??
J: This is no American shit, it's just common sense!!

Sen gick jag därifran. Vet inte hur mycket han kom ihåg av saken dan efter, men jag fick åtminstone ur mig min ilska. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg tjejen i hissen dan efter. Lite cred till hans kompisar dock, som faks ingrep efter ett tag (även om man kan tycka att dom borde han ingripit betydligt tidigare).

D finns inget som kan få mig så arg som otrohet.

Efter tillräckligt många svängomer på dansgolvet stod vi mest o hängde i vantan på bättre tider. Då kom en kille fram o sa "Hej, har ni haft d bra ikväll? Vill ni me på efterfest?" Utan att hinna fundera på va han egentligen hade sagt sa vi "Visst". Följde efter honom o hans kompis, sen började vi fundera på saken och kom fram till att vi kanske inte hade så där jättestor lust egentligen, och hur vi skulle ta oss ur situationen. Då kom den förlösande frågan:
K: Hur gamla e ni tjejer?
J: 15.
K: 15? Du ljuger?
J: Nej, jag e 15.
K: Nej, du ljuger!
J: Jag fyller 16 i november.
K: Får jag se ditt leg.
J: Jag har inget.

Tjafset om ålder pågick en stund, jag hävdade å d bestämdaste att jag INTE va mer än 15, och ingen kunde ju bevisa motsatsen. Så då sa ena killen:
Asså, om du bara e 15, då får ni inte komma in här och dricka.

Åh nej! :) Jag och Ah vände på klacken, lättade över resultatet. men då:

K: Tjejer, kom tbaka! Vi går till en annan hytt!
(Jaha, så där får man komma in och dricka eller??)
J: Nä, ni sa att vi inte får komma in.
K: Jo, men ni får d nu.
J: Nä, ni sa att vi inte fick.
K: Vilket däck bor ni på?
(Var den frågan kom ifrån e ytterst osäkert...)
J: Ah, vilket däck bor vi på?
Ah: Jag vet inte, du har nyckeln!
J: Jag har ingen nyckel, du skulle ta den!
Ah: Nej jag har ingen nyckel, du sa att du skulle ta den i din väska!
J: Nej, du sa att du hade nyckel när jag stängde dörren!
Ah: Nej, jag har ingen nyckel!
J: Vi har ett problem att lösa!
(Just då går en besättningsman förbi)
K: Han kan hjälpa er!
(Uh-oh... Vi vill inte ha hjälp ju!)
B-man: Nej, jag har slutat jobba!
(Yes!!)
J: Vi måste fixa d här. Vilken hytt sa ni att vi skulle komma till sen?
K: 2173.
J: Okej, fem minuter. Vi kommer om fem minuter, vi måste bara fixa d här lilla problemet först!

Sen sprang vi uppför trappan till 7e däck, tvärs över golvet och ner i en annan trappa till hytt 2022, där vi båda två visste att vi bodde och som vi hade tva nycklar till. Vek oss av skratt på sängen, och funderade på om killarna ens hann reagera på att vi försvann... Sen sov vi.

Käkade lunchbuffe på söndan. Gott. Hamnade bredvid två killar som vi hade dansat och flirtat lite me på lördagkvällen. Dom satt o prata om/spana på oss, och vi gjorde exakt samma sak. Fem minuter innan buffen stängde kom dom på att dom skulle prata me oss... Haha, ja, bättre sent än aldrig kanske... :)

Nu ska jag slänga in mig i duschen, sen ska jag åka t Sollentuna me lillasyster. Ha d allihop!

No comments: