Sunday, February 23, 2020

Platser bortanför

Konstaterar att bristande självinsikt inte är ett särskilt charmerande drag. När folk utger sig för att vara något eller någon de inte lever upp till, men ändå på något genuint vis tror att de gör det. När de inte förstår eller vill förstå kritik, för att det inte matchar den egna bilden av sin person. När de dessutom gör en grej av hur bra de är på saker de inte klarar av, då imploderar jag. (För tydlighetens skull handlar det här inte om någon jag brukar skriva om). Käre värld, hur korkad får man rimligtvis lov att bli!? Det står verkligen var och en fritt att göra sig till åtlöje genom sina dumheter, men det är inget jag rekommenderar... 

Så. Rant over. 

Helgens stora behållning var utan tvekan Places beyond på Fotografiska! Den första bilden här, Demand and supply, tycker jag säger allt om vår samtid. Vet inte hur bra det syns i det lilla formatet, men uppe på kullen står maskiner, som gräver ur under för att kunna bygga vidare ovanpå, som om vi har oändliga resurser för att öka vår status.

Nu vet vi var molnen kommer ifrån. 

Barnen försökte plocka ner månen och sätta upp en annan... 

Fantastiska bilder! Om ni har möjlighet att ta er in till stan innan den stänger på söndag - gör det! Barnen var lika fascinerade som jag av utställningen.

Inte lika roligt att sitta i en kall fotbollshall o titta idag. Hade tänkt utnyttja tiden till att springa, men skyller på huvudvärk, blåsten och att det var låst i hallen = ingen möjlighet att ta mig in igen efter avslutad runda. Dåliga ursäkter, absolut, men jag står för dem... (Var faktiskt ombytt när jag åkte iväg). Sprang en sväng i fredags åtminstone, kändes rätt okej även om jag är sjukt långsam fortfarande. Höften funkar också rätt okej, än så länge. Känner mig så fruktansvärt gammal när jag måste förklara "Nej, jag har inte sprungit sen i somras för jag har problem med höften". What am I, 38 eller 88?! Med tillräckligt mycket stretch av rätt muskler verkar det dock funka bättre. Tur det, för jag har ju en bra bit kvar till att klara en halvmara. Börjar bli osäker på om ett halvår räcker för att komma i form... 

Sportlovet är över (inte för att jag märkte någon skillnad, eftersom jag jobbade), måndag imorgon. Den senaste veckan har min stressnivå sjunkit fundamentalt, vilket märks inte minst på vilopulsen som snittat ca fem slag lägre än de senaste veckorna innan. Jag har mina aningar om vad det beror på (inte bara träningen), men rent hypotetiskt kan det bero på många andra saker också, så jag låter det vara osagt och njuter bara av att det är så istället. Veckan efter nästa hoppas jag på svar vad gäller skolvalet också, så kan jag kanske lugna mig ytterligare lite. 

Nu ska jag hänga tvätt, sen sova. 

No comments: