Monday, June 25, 2018

One step at a time

Den berömda väggen närmar sig, så en långhelg var bra att ha. Gick hem efter lunch i torsdags, allt för att få ut mesta möjliga av en helg. Sommarlovspusslet för att maxa barnens ledighet har börjat och idag blev det en extra dag för mammans del också. Lite förrädiskt, jag börjar ju tro att jag har semester med två veckor kvar att jobba! 

Tydligen var det för mycket begärt att både orka städa och laga mat på en dag, trots ledighet, så igår blev det snabbmat till middag. Idag mår jag bättre, har både dammtorkat och lagat mat och varit på Ikea. 


Ikea brukar ju ha rätt idiotsäkra beskrivningar för hur man ska skruva ihop möblerna, så det här säger kanske en del om min kognitiva förmåga, när ett hyllplan hamnar bak-och-fram... 


Kom på att det var dags att färga håret. Lite piggare känner jag mig. Har velat testa rosa i typ 20 år, men mitt experiment med blått i gymnasiet gick inget vidare (för att jag är för mörk i grunden) och jag har inte velat bleka för att få färg. Nu blev det lite slingor och sen det här. Känner mig verkligen som en 36-årig tvåbarnsmorsa, vars yngsta slutade förskolan förra veckan... Hur länge kommer man undan med sånt här? Sen kom jag på att det är dags att förnya körkortet också. Det brukar väl vara svartvitt i vilket fall, så jag behöver inte fundera över det här när jag är 46. 

Sen undrar jag ju vem som vill hyra en Ikea-hylla för 800 spänn i månaden!? Jag hoppas det har blivit fel i annonsen. 

Åtta arbetsdagar kvar, sen fem lediga veckor och nytt jobb i höst. Tror att både miljöombytet och nya arbetsuppgifter är till min fördel, när jag mår som jag gör (som jag förtjänar?).

Men just nu en dag i taget. 

No comments: