Wednesday, July 30, 2008

Städningens vara eller icke vara

Vissa saker driver mig till vansinne. Som att ha gäster som städar åt en till exempel. Det är en sak om någon erbjuder sig att diska undan lite grytor och liknande efter middagen, även om jag inte anser att gäster ska behöva göra sånt heller. Det är en helt annan sak när någon tar sig friheten att tömma diskmaskinen, skura golven och helst byta gardiner också medans man går på toaletten. Till att börja med känner jag mig trampad på tårna, som att mitt hem inte duger åt den som kommer och hälsar på. Och om det är så så behöver man inte komma hit heller! För det andra så är det hopplöst att hitta nånting när nån annan har tömt diskmaskinen. Jag vet inte HUR många saker jag har hittat på fel plats på sistone, efter ett antal sådana gäster. Jag blir tokig!! Om någon känner att det kliar i städnerven så får ni ta hand om den hemma hos er! Vi är inte dom mest pedantiska människorna och det händer väl att det ligger saker framme som inte borde ligga framme (av rent estetiska skäl, inga hemligheter! Dom har vi gömt... ;)) Men det ger inte någon som helst rätt att stoppa undan dom i första bästa skåp eller låda. SLUTA STÄDA!! Hur god tanken än är så landar den fel. Så är det bara.

Så, jag tror att jag har gjort min poäng tydlig.

Monday, July 28, 2008

En till klänning...

Vilken vecka... Eftersom förra veckan var den sista innan semestern så gick jag rätt mycket på halvfart... Förra helgen var jag i Stockholm och träffades E's host family från USA. Nice! Inte för att kidsen kände igen mig trots att jag hängde hos dom var o varannan kväll i ett år, men vad kan man förvänta sig av barn efter ett par år? Tror knappast att "mina" barn skulle känna igen mig vid det här laget heller... Hur som helst så tillbringades förra lördan i Gamla Stan bland turistattraktionerna. Eftersom äldsta tjejen hade blivit matförgiftad dagen innan blev det inga långa utflykter, men det var ändå en mucho trevlig dag som avslutades med middag på Pontus by the Sea. Sweet =) På söndan kom mamma o pappa hit en sväng, tanken var Ofvandahls men deras sommaröppettider innehöll inga söndagar. Så det blev Subway istället... Knappast same same, men gott ändå. Tog en minigolf-runda i Stadsparken och fikade hemma i lägenheten sen istället.

I tisdags var vi i Stadsparken och grillade med E, host family-n som tagit sig upp från Stockholm och en hel bunt med folk ifrån kyrkan. Hade väldigt trevligt hela kvällen! Tyvärr tog batteriet i mobilen slut, så jag hann inte ta så många bilder, men jag slänger med ett par stycken iaf... =)
























Sen hände det inte så jättemycket under resten av veckan, förrän i lördags. Då åkte jag och A iväg för att bada. Det var mitt första riktiga bad i Sverige på jag vet inte hur många år... Sen jag åkte till USA för tre år sen har jag doppat mig en gång i Sverige, men that's it. Men i lördags var det riktigt skönt! =)

(Ber om ursäkt för bilden på snedden, lyckades inte komma på hur jag skulle snurra på den...)
Hann dock inte vara där så jättelänge, eftersom svärfar + fru skulle komma på besök oxå. Så vi umgicks med dom hela dagen, och avslutade med att grilla i Stadsparken igen. Hade tänkt spela lite minigolf oxå, men insåg när vi kom dit vid 9-tiden att vi inte skulle hinna ett helt varv på en timme, eftersom det har tagit närmare två timmar de senaste gångerna jag och A har spelat tillsammans med två andra. Så vi åkte hem istället.

Söndagen var även den fullt upptagen. Då var det dags för möhippa. Har en hel bunt med bilder, men jag kan inte lägga upp alla här, så det får bli ett eget inlägg en annan gång... Men hur som helst så drog vi med syster till Gröna Lund för lite sjukamp. "Vi" i det här fallet råkade vara jag, m2b och en killkompis. Tyvärr var det många som inte kunde komma =( Men trevligt hade vi =) Varmt som sjutton, lagom röd idag trots solkrämen... I Lustiga Huset gjorde jag en ofrivillig Marilyn Monroe, när jag kom neråkande för en rutschkana som följdes av ett galler med fläkt under...! I övrigt insåg jag att Grönan verkligen inte är roligt när man är gravid, man får inte göra nånting! Så av dom två fria åk som ingick i sjukampshäftet använde jag en i Lustiga Huset och gav en till Syster, så hon kunde åka Tilt-en med S. Själv ska jag ta igen nästa år... Då lämnar vi Lillstrumpa hos mormor och morfar en dag och åker allt som går att åka... =)
'
Nu ska jag ta en paus i uppsats- och bloggskrivandet och sätta mig på balkongen med lite lunch eller nåt. Om det inte är för varmt... Har inte hunnit känna efter, men eftersom jag vaknade av jordens åskskur i natt så borde det vara rätt behagligt idag. Ska se om jag kan få med mig A till badet när han kommer hem från skolan... =)

Just det, jag har köpt en tredje klänning till bröllopet oxå... Den här gången är jag nöjd =)

Thursday, July 17, 2008

Ambivalens

Jag känner mig mucho splittrad. Ända sen day one på jobbet har jag stört mig på kollega R. Anledningen? Att han påminner för mycket om Dig. Samma hudfärg, samma näsa, samma skratt, till och med samma sätt att tugga tugggummi, särskilt med armarna i kors... På veckans personalmöte fick jag dock veta att kollega R har sagt upp sig. Ambivalensen ligger i att R ändå var en rolig jobbarkompis. Det var aldrig dålig stämning med R på avdelningen. Så nu är frågan: Ska jag sakna R eller inte? Jag kan inte bestämma mig. Det kommer nog bli nåt mellanting, jag kommer sakna R men inte det faktum att han påminner om Dig. Och det ska ändå bli skönt att inte bli påmind hela tiden. Trist men sant.

Ah satte en trevlig twist på mitt fysiska tillstånd häromsistens. Hon frågade - innan jag hade berättat nåt - "Ska du bli mamma?". Hon frågade inte om jag var gravid eller med barn. Hon frågade om jag ska bli mamma. När jag tänkte på det idag så kom jag fram till att det handlar inte bara om att vara gravid eller att få en bebis. Det handlar om att bli mamma. Det är nåt helt annat!

Nu ska jag äta nåt, skicka massa sms och sen hoppa i säng. Det är ju trots allt en dag imorgon oxå, tro't den som vill... Nog för att jag inte börjar förrän 3, men sen jobbar jag ju å andra sidan till midnatt hur jag nu ska orka det. Det är inte lätt att vara gravid...

Tuesday, July 15, 2008

Havandeskapspenning

Jag fick veta idag på jobbet att den tjänst min chef ville omplacera mig till inte kommer finnas inom den närmaste framtiden heller. Tjänsten finns inte nu, chefen försöker förhandla sig till den, och försökte redan innan jag blev gravid, men det finns helt enkelt inte pengar till den. Så för min del innebär detta att jag kommer jobba till och med vecka 38 (i kalendern, inte i graviditeten) och sen hoppas att försäkringskassan godkänner havandeskapspenning i fyra månader. I och med min arbetsplats (stor risk, statligt och allt vad det är som spelar in) så har jag chans att få fyra månader istället för normala två. Men helt seriöst: Vem vill gå hemma o drälla i fyra månader INNAN ungen kommer?! Men jag har väl inte så mycket att välja på antar jag... :/

Hur som helst, nu ska jag försöka äta nåt. Vet inte vad eller om jag har lust eller orkar laga, men nånting borde vi väl få i oss, Lillstrumpa och jag... Och A... Over and out!

Thursday, July 10, 2008

iPod issues

När jag köpte min nya mobil i vintras "gav" jag bort (långtidsutlånade med förbehåll om att den stannar i familjen) min iPod till A. Jag behövde ju liks inte både iPod och mp3 i mobilen. Men efter att ha utvärderat telefonens kapacitet att spela upp musik har jag omvärderat. Eftersom jag dock har "gett" bort min iPod så kan jag inte gärna ta tillbaka den. Därför har jag bestämt mig för att köpa en ny. Jag har alltid varit så att jag har ogillat mode - ända tills det är slut på säsongen och nästan ute igen. Nu tror jag iofs inte att en Nano kan bli "ute" men det har ändå tagit ett tag. För ett halvår sen tyckte jag den var superful, men nu tittade jag på en idag och bestämde mig för att jag nog ska köpa en sån på nästa lön trots allt. I miss my iPod! Måste bara bestämma färg, men det har jag ju två veckor på mig att göra... Och hur många gig jag behöver... 4 borde räcka, men man vet ju aldrig...

Eftersom nästan alla som läser den här ändå vet så kan jag ju även passa på att lämna ut mina senaste nyheter, som för mig är nästintill yesterday's news vid det här laget: Jag är gravid.

Over and out!

Sunday, July 06, 2008

Minisemester

Jag har varit på minisemester i helgen. Åkte till Åland tillsammans med Ah, för att hälsa på L. Åh vilken fantastisk helg vi har haft! :) Tyvärr har jag FORTFARANDE ingen digitalkamera, så några bilder har jag inte tagit. Men jag kan ju skriva om det i alla fall... :)

Tog bussen klockan 8 i lördags morse, från Uppsala till Grisslehamn. Där mötte jag Ah som tagit bussen från Sthlm. Färjan över tog bara två timmar, lagom för lite frukost och införskaffande av tandborste eftersom jag hade glömt min hemma (i vanlig ordning)... Sen fick vi åka buss från Eckerö till Mariehamn. Det mest spännande som hände utöver tandborsten va nog typ att det blåste så man inte kunde utnyttja soldäck alls... :( Kom fram till Mariehamn runt två lokal tid och L mötte upp oss. Vi gick hem med packningen och sen åkte vi upp på ett berg och åt lunch, jättefin utsikt och underbart sällskap :) Satt där rätt länge och pratade och pratade. Det blir ju så där när man inte har setts på ett tag... :) Annars är nog faktiskt ätit det vi har gjort mest i helgen...! För efter lunchen tog vi oss ner till stan, Lilla Holmen och en av alla dessa småbåtshamnar. Promenerade runt en stund, valde att inte bada på stranden pga blåsten, utan gick och fikade istället... :) Fortsatte promenaden och åkte hem för att byta om när det började bli dags för middag. Gick ner till en annan hamn och åt "plåtbröd", dvs pizza. Satt ute på bryggan och åt i solnedgången, såå underbart vackert! Sen gick vi in på ett riktigt flashigt ställe o tog varsin drink innan det var dags att göra kväll.

I morse vaknade vi vid 9 och efter påklädning o dyl åkte vi iväg till en liten hamn (...) och åt frukostpicnic, detta fantastiska fenomen :) Satt där också rätt länge, innan det blev lite för blåsigt. Så vi åkte in till stan istället. Men i småstäder är det inte mycket som är öppet före 12 på en söndag (knappt ens i Sthlm!) så det fick bli en fika...! L skjutsade oss de 3,5 milen till Eckerö sedan och vi hoppade på färjan hem. Blåste mycket på vägen hem oxå... :( Nån tax free-shopping blev det inte riktigt för min del, då jag var rätt pank efter veckans klänningsinförskaffande och allt detta ätande i helgen... (För så klart åt vi på båten också...) Kom hem till A strax före fem i eftermiddags och även om det verkligen har varit lite av en retreat-helg, så är det så klart skönt att vara hemma igen. Och det är ju inte alltför länge kvar till oktober, när nästa resa är planerad... Till dess har L hunnit flytta från sin lägenhet på 22 kvadrat, till ett hus på 200 istället... :)

Nu ska jag titta på film. Blir det ingen tennistävlan så kan man ju se om filmen Wimbledon är nåt att ha åtminstone... Over and out.

Wednesday, July 02, 2008

A dress, a dress, my kingdom for a dress! (ej att förväxla med my kingdom for an address...)

Vissa saker förstår jag mig inte på. Tv-programmet Crowned till exempel. Vad är det här?! Mamma-dotter-skönhetstävling? Med baddräkter, aftonklänningar och tränings"routines"? Hmm...

Besiktade bilen imorse. Den gick igenom så när som på en trasig glödlampa. Heja heja! :) Har tillbringat eftermiddagen på stan. Insåg igår att klänningen som jag köpte i vintras för att ha på systers bröllop i sommar var högst opassande under rådande omständigheter, så jag var tvungen att hitta nåt nytt. Egentligen har jag inte råd den här månaden, men när nästa lön kommer är det bara en vecka kvar till bröllopet och då är det lite väl stressigt att börja leta... :/ Så jag får väl prioritera bort nåt annat... SATC som jag hade tänkt gå o se alldeles för mig själv ikväll till exempel... Hur eller hur, när jag först inte hittade nånting vettigt nånstans tänkte jag att Uppsalas shoppingutbud är för litet. Bomull är inte så bröllopigt och H&M kändes lite för trist. Sen kom jag på att jag skulle köpa tyg och mönster och sy själv. Hittade inget roligt tyg på Ohlssons, men jag tänkte att jag kunde titta lite på mönster iaf och kanske hitta tyg nån annanstans. Eftersom det inte fanns nån ledig stol så satte jag mig mitt på golvet. När jag insåg att jag inte hittade nåt mönster HELLER så var inte tårarna långt bort... Jag måste ju ha nåt att ha på mig på min systers bröllop!! Tog en till sväng runt stan och till slut hittade jag en klänning på MQ. I bomull...! For what it's worth... Den är dock alldeles för lång, långklänningar är inte min grej om det inte handlar om balklänningar (eller bröllopsklänning, men nu är det ju inte jag som ska gifta mig den här gången...) så jag måste lägga upp den en meter eller så. Men men... Med rätt smycken och nån ordning på håret kan det nog bli bra ändå. Nån som vet var man kan köpa en bra spraymousse?

Rätt fantastiskt är det ju oxå att man behöver boka in tid i kalendern för att hinna träffa sin man! Men så blir det när både han och jag jobbar skift och han dessutom pluggar... :/ Nu ska jag försöka städa upp lite och sortera tvätten som jag visst lovade att göra idag...